FC Slovan Liberec | Poprvé v historii! Nadstavba začíná, pod Ještěd zamíří první Slavie
Menu Další Zavřít Zavřít
03.05.2019

Poprvé v historii! Nadstavba začíná, pod Ještěd zamíří první Slavie

Redakce
Ještě nikdy nebyly k vidění nadstavbové zápasy. Hned v premiéře čeká Slovan pořádně těžká prověrka, zahraje si totiž s lídrem FORTUNA:LIGY pražskou Slavií. V posledním měření sil vybojovalo naše mužstvo na horké půdě v Edenu bod za remízu 1:1, teď má možnost soupeře přivítat před vlastními fanoušky. Výkop byl stanoven na sobotních 20 hodin.

SK Slavia Praha

Pražané zažívají pohádkovou sezonu. V lize jsou zatím první s náskokem čtyř bodů před druhou Plzní, na evropské scéně přehráli španělskou Sevillu a následně potrápili i anglického giganta Chelsea FC. Během druhého vzájemného zápasu s londýnským celkem se významně dařilo exlibereckému Petru Ševčíkovi, který vstřelil hned dva góly.

Parta Jindřicha Trpišovského zároveň postoupila přes pražskou Spartu do finále MOL Cupu, které odehraje s přemožitelem našeho mužstva – Baníkem. V případě výhry nám může Slavia usnadnit cestu alespoň do kvalifikačního utkání proti vítězovi prostřední skupiny o Evropu, do něhož bychom se pak mohli kvalifikovat z pátého místa.

Kde vězí úspěch celku z hlavního města? V šířce kádru a konkurenci na každém postu. Nejlepším střelcem byl doposud Miroslav Stoch, který se trefil už dvanáctkrát. Tomáš Souček dal už deset gólů, Josef Hušbauer pálil přesně devětkrát.

FC Slovan Liberec SK Slavia Praha
52 ZÁPASY 52
16 VÝHRY 20
16 REMÍZY 16
20 PROHRY 16
59 VSTŘELENÉ GÓLY 64
64 INKASOVANÉ GÓLY 59
115 ŽLUTÉ KARTY 124
4 ČERVENÉ KARTY 9
2 PROMĚNĚNÉ PENALTY2

FC Slovan Liberec

Slovan prohrou v Karviné přišel o pětizápasovou šňůru bez porážky. Nicméně postup do skupiny o titul uhájil a bude se pokoušet dohnat ztrátu na Ostravu (3 body) a Jablonec (9 bodů). S oběma konkurenty se tým Zsolta Hornyáka utká po zápasech s celky z Prahy.

Na postu nejúspěšnějšího střelce vystřídal Romana Potočného (6 gólů) Libor Kozák, který penaltovým hattrickem proti Slovácku vstřelil svůj pátý, šestý a zároveň sedmý gól ve FORTUNA:LIZE. Kapitán Radim Breite obdržel v Karviné svou osmou žlutou kartu v sezoně, ale vzhledem k novým pravidlům by i tak měl naskočit.

„V minulém zápase se Slavií jsme podali dobrý výkon. Představoval bych si, že takto odehrajeme celou nadstavbu. Boj o Evropu je náročný plán, ale určitě se pokusíme předskočit minimálně ostravský Baník a zkusit prohnat Jablonec,“ uvedl kouč Zsolt Hornyák.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
NET-SYSTEM Databox
Mediální partneři
Beat radio Hattrick