FC Slovan Liberec | Po vítězství v Litvě je na programu domácí utkání s Karvinou
Menu Další Zavřít Zavřít
19.09.2020

Po vítězství v Litvě je na programu domácí utkání s Karvinou

Ondřej Marko
Liberec – Po vítězství v Litvě se můžeme těšit na čtvrté kolo FORTUNA:LIGY. Na stadion U Nisy se přijede o body utkat Karviná, která u nás zatím nikdy nevyhrála. Dokáže náš tým navázat na sérii tří soutěžních vítězství? Výkop je naplánován na neděli od 15:30.

MFK Karviná

Letošní sezonu ve FORTUNA:LIZE otevřel klub z Moravskoslezského kraje bezbrankovou remízou na domácím stadionu proti Baníku Ostrava. Zápas to byl velice vyrovnaný, nicméně karvinští během celé hrací dobu nevystřelili ani jednou na bránu. Druhý hrací den jim už vyšel lépe, ve venkovním utkání přehráli Opavu 2:1. Na začátku druhého poločasu sice dostali rychlý gól, ale pak se trefil Papadopulos a obrat dokonal Mikuš. V posledním utkání přivítala Karviná na svém stadionu pražskou Spartu. Zpočátku se pro ni zápas vyvíjel velmi slibně, ve 28. minutě vedla již 2:0. Sparťané však stihli do poločasu srovnat na 2:2 a v druhé půli ještě přidali další dva góly. Karvinští mají tedy po třech kolech čtyři body a nacházejí se na 11. příčce.

Naposledy se dva celky setkaly loni 14. prosince ve 20. kole FORTUNA:LIGY, což byl také poslední zápas roku 2019. Slovan na stadionu U Nisy tehdy zaslouženě vyhrál slušným rozdílem 3:0. Skóre otevřel na začátku druhé půle Roman Potočný, po nepovedené ofsajdové pasti se trefil Kamso Mara a v závěru přidal poslední branku Radim Breite.

Statistiky ze vzájemných zápasů

Nejzajímavější změny v kádru Karviné

Papadopulos Michal (volný hráč) Korona –> Karviná
Martin Šindelář (přestup), Ostrava –> Karviná
Tomáš Jursa (volný hráč), Opava –> Karviná
Ba Loua Adriel přestup), Karviná –> Plzeň

FC Slovan Liberec

Slovan se v pátek vrátil z Litvy, kde odehrál zápas druhého předkola Evropské ligy s celkem z hlavního města, FK Riteriai. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, již ve dvacáté minutě jsme po gólech Mary a Hromady vedli 2:0. Pak ale přišla komplikace, gól na 2:1 a nervozita našich hráčů způsobila, že se hra byla dost vyrovnaná. Ovšem v posledních deseti minutách Slovan potvrdil roli favorita a po gólech Rabušice, Júsufa a Matouška jsme postoupili v kvalifikaci dál.

Poslední ligový zápas jsme odehráli v Českých Budějovicích, kde jsme zvítězili 2:0. První poločas patřil spíše domácímu celku, který se dostával do větších šancí, nicméně naše obrana si se všemi dokázala poradit. Utkání otevřel výtečným gólem Jhon Mosquera, který z velké vzdálenosti náramně trefil horní růžek branky. Michael Rabušic poté našel ve vápně balón a na jeho střelu hlavou neměl brankář sebemenší šanci.

Po úvodní jednogólové prohře s Olomoucí vybojoval Slovan v posledních dvou utkáních dvě výhry. Po třech kolech máme tedy šest bodů, což aktuálně znamená páté místo v tabulce.

Informace k utkání

Obdobně jako při utkání s Plzní má každá tribuna svůj vlastní vchod. Co se ale mění, je to, že se možná kapacita zvýšila na 50 %, což znamená, že bude možné obsazovat pouze sudé řady. Každý fanoušek si s sebou musí vzít roušku, kterou doporučujeme mít nasazenou po celou dobu zápasu, především pak v blízkosti ostatních fanoušků. Povinné je roušku nasadit ve vnitřních prostorách, například na toaletách. Vstupenky jsou v prodeji online a budou také před zápasem na pokladně.

Utkání začíná v neděli 20. září od 15:30, budeme se na Vás těšit na stadionu U Nisy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Liberecký kraj
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Beat radio