FC Slovan Liberec | Pešek: Chtěli jsme finále hrát doma pro fanoušky, Kuchtič přinese vajíčka
Menu Další Zavřít Zavřít
17.06.2020

Pešek: Chtěli jsme finále hrát doma pro fanoušky, Kuchtič přinese vajíčka

Redakce
Liberec - Jeho úvodní gól zápasu výrazně posunul Slovan k finále MOL Cupu. Záložník Jakub Pešek neměl proti Olomouci (2:1) jednoduchou úlohu, odehrál náročný duel plný sprintů v době, kdy se počet zápasů kumuluje. Roli zvládl, naše mužstvo navíc přečkalo i oslabení.

Vítězné semifinále, co na něj říkáš?
Týmově zvládnuté utkání. A hodně Náročné. Čekali jsme na brejky, v první půli jsme měli řadu šancí a využili dvě. O půli si zřejmě něco soupeř řekl, začal líp a vstřelil kontaktní branku na 1:2. Znejistili jsme, museli jsme být obezřetní, pak jsme ještě dostali červenou kartu. Museli jsme bránit a chci pochválit celý tým za to, jak jsme to zvládli.

Určitě byla velká komplikace vyloučení Jana Kuchty, že?
Byla to velká komplikace. Všichni jsme se museli zatáhnout za balon, Olomouc má nepříjemné útočníky, které navíc posílili vysokým Vítem Benešem. Musím smeknout klobouk před kluky, jak to vzadu odskákali. No, Kuchtič rád nosí do kabiny jako svačinu vajíčka a teď jich asi přinese hodně.

Těžký program pokračuje, máte za sebou navíc dohrávku v Teplicích, teď pohár. Jak ho zvládáte?
Je dobře, že se daří. Regenerace je určitě lepší, než kdyby se prohrávalo. Nyní se ukáže, jaká je výhoda mít široký kádr, kterým disponuje nejlepší trojka. Nám musí držet zdraví a pak se vždy dokážeme nachystat na utkání. Doufáme, že dokážeme pozlobit i ty nejsilnější protivníky.

Finále se odehraje v Liberci, což musela být sama o sobě velká motivace, ne?
Ano, už před zápasem jsme o tom věděli. Co víc si přát. Uvidíme, kdo na nás zbyde (Sparta, pozn. red.). V Liberci je těžké hrát, navíc nám ještě pomůžou fanoušci. Doufáme, že jich bude moct přijít hodně. O pohár se popereme. Každopádně už se nám nechce moc cestovat. Zápasy jdou rychle za sebou a spaní na hotelech… Jak už jsem říkal, jsem rád, že u finále budou naši fanoušci, kteří nás povedou k vítězství.

Jak vysoko gól, který posunul Slovan do finále v kariéře zařadíš?
Nepřemýšlel jsem nad tím, ale když to tak slyším, je to super. Víc už by snad byla jen branka ve finále...

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Vogel
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal