FC Slovan Liberec | Omluva za ulomenou sedačku při vymáhání škody
Menu Další Zavřít Zavřít
17.03.2020

Omluva za ulomenou sedačku při vymáhání škody

Klub
Jeden z hostujících fanoušků byl při únorovém zápase na stadionu U Nisy přistižen při poškození zařízení našeho stadionu, konkrétně sedačky v sektoru hostů. Pořadatelská služba jej předala Policii ČR, od níž pak klub jakožto poškozený získal údaje o provinilci. Následně jsme tuto záležitost předali našemu právníkovi k řešení. Nyní na klub dorazila omluva, což se nestává často. To je třeba ocenit, nicméně právní náklady to bohužel neuhradí.

Dopis od provinilce:

Dobrý den,
dne 22. 2. 2020 jsem byl jedním z hostujících fanoušků při zápase s Bohemians Praha 1905. Ve druhém poločase sem pod návalem emocí lehce kopl do sedačky v hostujícím sektoru. Bohužel sedačka tento můj hloupý emoční výlev, za který bych se chtěl omluvit, nevydržela a ulomila se. Nyní mi přišel doporučený dopis od vašeho advokáta, kde mě vyzívá k uhrazení 2000Kč za sedačku a pokutu za porušení návštěvního řádu a dle mého přehnanou částku 3146 Kč za náklady právního zastoupení. Píši Vám proto, že 5000Kč je pro mne né uplně málá částka. Proto bych vás chtěl požádat o prominutí nebo alespoň snížení jedné nebo druhé částky. Znovu se velice omlouvám za moje hloupé chování. Nabízím, že sedačku sám opravím.
Děkuji.

Reakce od našeho právníka:

Požadovaná náhrada nákladů ve výši 3.146,- Kč je zcela v souladu s platnými předpisy, tj.vyhláškou Ministerstva spravedlnosti č. 177/1996 Sb., advokátního tarifu. Výše této náhrady se odvíjí od vymáhané částky, v tomto konkrétním případě představuje náklady za dva úkony právních služeb (převzetí věci a zaslání předžalobní výzvy) a v případném soudním řízení se výše nákladů zvyšuje o každý další úkon ve věci. Zároveň je zcela legitimní náhradu těchto nákladů požadovat a v případě úspěchu žalobce ve sporu je povinen výtržník zaplatit nejen skutečnou škodu způsobenou na stadionu spolu s pokutou za porušení návštěvního řádu, ale rovněž veškeré náklady řízení, které klubu vznikly. Tyto náklady budou v případě žaloby nepochybně vyšší.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ZOO Liberec Naše pekárna
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec