FC Slovan Liberec | Odveta v Jablonci a přímý souboj o čtvrtou příčku, Slovan čeká další derby
Menu Další Zavřít Zavřít
22.06.2020

Odveta v Jablonci a přímý souboj o čtvrtou příčku, Slovan čeká další derby

Redakce
Liberec – Repete, další derby na Střelnici. V minulém vzájemném duelu Slovan vyhrál brankou Tomáše Malinského 1:0, teď ho čeká odveta. Oba celky v prvním kole nadstavby prohrály a ve druhém tak budou chtít uspět, kdo se bude nakonec radovat? Duel začíná ve středečních 17:30.

FK Jablonec – Těžký zápas v Plzni i těsné domácí výsledky

Jablonec zažívá stejné kratochvíle jako naše mužstvo. Na marodce zelenobílých figuruje hned několik jmen včetně kapitána Tomáše Hübschmana, podzimní formu zatím nenašel ani již uzdravený kanonýr Martin Doležal. Závěr základní části partě Petra Rady nevyšel úplně podle představ, když inkasovala v Ďolíčku hned tři góly a nevylepšila svoje bodové konto pro nadstavbovou část.

I tak ale jablonecká družina budí respekt, v Plzni ukázala solidní výkon, o němž hlavní aktéři mluvili jako o setkání v rámci Evropské ligy. Nasazení nebude chybět ani tentokrát, jde o klasickou přísadu Podještědského derby, které napíše už svou celkovou 54. prvoligovou kapitolu. Úspěšnější bilanci na Střelnici mají přitom domácí, celkově vede Slovan.

Nejlepším střelcem Jablonce je stále Martin Doležal (10 branek), kterému v klubovém žebříčku dýchá na záda Jan Sýkora (8 branek). Nejlepším asistentem je stále křídlo Vladimir Jovovič, které už však do zbytku sezony vinou zranění nezasáhne. V brance dominuje Vlastimil Hrubý, jenž odchytal všech 31 utkání a zapsal sedm čistých kont. Jablonec trápí hlavně produktivita, v pěti červnových utkáních nastřílel pouze tři branky, dvě z toho přitom v Teplicích.

FC Slovan Liberec – Tahanice na Spartě i šetření sil

Slovan má za sebou turbulentní období. Odehrál nejvíc zápasů ze všech a tým stále sužují absence obránců i karetní tresty. Trenéry každopádně může těšit návrat Ondřeje Karafiáta, který si odpykal ve 29. a 30. kole prohřešek za osm žlutých karet, a Jana Kuchty, jenž se zase vykartoval během semifinále MOL Cupu v Olomouci.

Naše mužstvo na Spartě za nepříznivého dvoubrankového rozdílu sáhlo k několika střídáním, které měly za úkol ušetřit klíčové síly, Slovan nakonec na Letné prohrál 1:4. Z posledních třech kol tak vyválčil pouze jeden bod z utkání s Baníkem (0:0), na druhou stranu postoupil v krušném duelu se Sigmou a za týden si zahraje U Nisy největší zápas sezony proti pražské Spartě.

Střeleckou formu v posledních kolech potvrzuje Jakub Pešek, který se trefil jak na Hané, tak v Příbrami. V duelu se Spartou si vstřelil vlastní gól Martin Frýdek a druhou branku proti Olomouci vykouzlil Achmed Alibekov z trestného kopu. Mezi tyčemi se oba gólmani střídají, Milan Knobloch vychytal postup do finále a Filip Nguyen zažil naposledy zápas hrůzy, když mu byly zpětně připsány dva vlastní góly.

V Jablonci se bude snažit naše mužstvo navázat na poslední úspěšný vzájemný duel, který ovládlo aktivním výkonem a brankou Tomáše Malinského 1:0. Druhé kolo nadstavby začíná během středečního odpoledne v 17:30.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel Centrum Babylon
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec