FC Slovan Liberec | Nguyen: První gól byl vysvobozením, čekali jsme těžký zápas
Menu Další Zavřít Zavřít
26.09.2018

Nguyen: První gól byl vysvobozením, čekali jsme těžký zápas

Redakce
Brno/Liberec - Slovan si poradil s brněnskou Zbrojovkou (1:0) a postoupil do osmifinále MOL Cupu. V poháru dostal opět přednost brankář Filip Nguyen, který udržel nulu. „Postup je velká úleva. Poslední dobou se nám nedařilo a výhra v poháru je velmi důležitá," prozradil ihned po zápase gólman Slovanu.

Postup je určitě velká úleva, že?
Určitě je to úleva. Poslední dobou se nám výsledkově úplně nedařilo a postup je pro nás hodně důležitý. Doufáme, že se dál chytneme a výhra nás nabudí k dalším podobným výsledkům.

Jsi se svým výkonem spokojený?
Ano, spokojený jsem. Nedostali jsme gól, takže můžu být (úsměv).

Který zákrok byl pro tebe nejtěžší?
No, zřejmě hned první střela zápasu (pokus Dominika Kříže z 20 metrů). Potřeboval jsem se chytit, takže to byl možná z mého pohledu ten vůbec nejtěžší moment.

Brno v zápase mělo převahu.
Je to tak. Brno mělo územní převahu... Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Padla na nás trochu taková psychická deka. Je hodně důležité, že jsme to zvládli, postoupili jsme dál a splnili jsme cíl.

Gól v první minutě musí být i pro gólmana velká vzpruha, že?
Je to tak. Když brankář chytá od začátku za stavu 1:0 je to daleko lepší. Na druhou stranu pokud gólman branku hned v první minutě dostane, není to vůbec nic příjemného.

Bylo vidět, že to týmu velmi pomohlo. Vnímal jsi to taky tak?
Určitě. V lize se nám během posledních zápasů branky dávat nedařily a teď, když jsme viděli, že nám to tam spadlo hned na začátku, bylo to pro nás takové vysvobození.

Jak vnímáš MOL Cup, navíc se zdá, že jsi pro něj gólman číslo jedna.
Je to prestižní soutěž a to každý rok. Dá se říct, že je to taková trochu jednodušší cesta do evropských pohárů. Určitě to bereme hodně vážně. Samozřejmě doufám, že dojdeme co nejdál. V to bych ale doufal, i kdybych v poháru nechytal.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fehrer Geoprint
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec