FC Slovan Liberec | Naší největší ztrátou je nemoc kustoda Kuldy, hodnotí s nadsázkou odchody kapitán Radim Breite
Menu Další Zavřít Zavřít
11.02.2020

Naší největší ztrátou je nemoc kustoda Kuldy, hodnotí s nadsázkou odchody kapitán Radim Breite

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Uteklo to jako voda. Zimní příprava je v podstatě minulostí a již tento víkend to opět vypukne. Brány stadionů FORTUNA:LIGY se otevřou a hráči budou bojovat o důležité body do tabulky. Na náš tým čeká hned velice náročná zkouška, která ukáže, jak na tom jsme, a tou je utkání na Letné proti pražské Spartě. "Těšíme se na to. Zároveň tam ale jedeme s tím, že chceme bodovat, a ne že jsme předem prohráli," vyhlíží sobotní duel liberecký kapitán.

Jak jste natěšení na první ostrý zápas po zimní přestávce?

Je to první jarní kolo a hrajeme na Spartě, kde to jsou vždy krásné zápasy. Těšíme se na to. Zároveň tam ale jedeme s tím, že chceme bodovat, a ne že jsme předem prohráli.

Je těžší se připravit na prvního soupeře po přípravě, než když se jedná o několikátý zápas v lize?

Myslím si, že je to v podstatě jedno. Pořád je to Sparta, kterou bych za žádnou cenu nepodceňoval. Pro mě je to stále jeden z nejlepších klubů v Čechách.

Je lepší začínat hned na Spartě nebo by bylo přijatelnější hrát s týmem ze spodní poloviny tabulky?

S týmy z druhé poloviny tabulky jsou to někdy horší zápasy, takže je to úplně jedno. Je dobré, že Sparta má pořád jméno. O to hezčí zápas to bude.

Byla příprava v něčem jiná než ty ostatní, které jsi v Liberci zažil?

Bylo to takové svižné, rychlé. Soustředění v Turecku bylo vinou zdravotních komplikací trochu "rozsypaný". V tuhle chvíli je to už relativně v pohodě. Naší největší ztrátou je určitě Kulda (kustod pozn. red.), kterého to skolilo taky. (úsměv) Pro nás je to největší ztráta, kterou jsme mohli mít. Doufáme, že se dá do kupy a na Spartu s námi pojede.

Jinak si budete věci připravovat sami?

Ano, ale v tom není problém. (smích)

Jaké jsou reálné cíle pro jarní část sezóny?

Jsme v poháru a v lize jsme na dohled první šestce, což je pro nás důležité. Loni jsme se do skupiny o titul také dostali na poslední chvíli. Cíle jsou tedy jasně dané.

Jak moc bylo v zápasech na tureckém soustředění znát, že odešli Roman Potočný s Petarem Musou?

Říkal jsem to v Liberci už několikrát. Odchody k fotbalu patří. Na druhou stranu jsou i příchody. U hráčů, kteří přišli, není problém, aby zapadli do mančaftu. V Liberci v tomhle ohledu nebyl nikdy problém. Věřím, že to bude šlapat dál. Klukům, co odešli, bych touto cestou rád popřál hodně štěstí. Zároveň věřím, že nám se bude dařit.

Jak se ti osobně hraje s hráči, kteří do týmu přišli?

Ve spolupráci s novými kluky nevidím žádný problém.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Auto Koutek Liberec
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec