FC Slovan Liberec | Na závěr soustředění v Rakousku čeká Slovan ruský celek Dynamo Moskva
Menu Další Zavřít Zavřít
04.07.2019

Na závěr soustředění v Rakousku čeká Slovan ruský celek Dynamo Moskva

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Liberečtí hráči před sebou mají poslední přípravný duel v rámci rakouského soustředění. V pátek 5. 7. se utkají s ruským týmem Dynamo Moskva. Výkop utkání je naplánován na 17:30h a odehraje se na Mauth Stadionu v rakouském městě Wels, které leží na řece Traun 29 km západně od Lince.

DYNAMO MOSKVA

FK Dynamo Moskva je fotbalový klub hrající ruskou Superligu, který byl založen roku 1923 v Moskvě. Klubovými barvami jsou, stejně jako u Slovanu, modrá a bílá. Své domácí zápasy hraje v Chimki Aréně, která pojme 18 636 diváků. V sezoně 2002/03 zde působil český trenér Jaroslav Hřebík, který do mužstva přivedl také pět hráčů z české ligy. Byli jimi: Erich Brabec, Martin Hašek, Martin Hyský, Stanislav Vlček a Martin Zbončák. Tým z hlavního města Ruska se stal hned 11x sovětským šampionem. Poslední vítězství je však už hodně vousaté. Naposledy totiž Dynamo slavilo titul v sezóně 1975/76. Od té doby na vítězství v lize čeká. Dynamo také 6x vyhrálo sovětský pohár. Poslední vítězství se datuje do ročníku 1983/84. V novodobé historii se týmu, který je ve stínu slavnějšího Spartaku Moskva, podařilo jednou vyhrát ruský domácí pohár, a to v ročníku 1994/95. Od té doby na výraznější úspěch čeká.

V poslední sezóně se Dynamo Moskva umístilo až na 12. místě tabulky, která čítá 16 mužstev, a tak o pohárových ambicích nemohla být řeč. Tým se skládá převážně z domácích hráčů, ale na soupisce najdeme také vždy po jednom zástupci ze Švédska, Portugalska, Litvy, Bosny a Hercegoviny, Brazílie, Ghany a exotického Mali. Ruský celek má za sebou již čtyři přípravná utkání. V prvním z nich si bez problémů poradil s celkem NK Dravograd (druhá slovinská liga) 11:0. Ve druhém přátelském duelu porazil NK Rudar Velenje, který hraje nejvyšší slovinskou ligu, 3:0. V následujícím zápase porazil našeho posledního soupeře - kyperský Limassol 2:0 a zatím v posledním utkání se Dynamo utkalo s pražskou Spartou, se kterou remizovalo 1:1. O tomto utkání se v médiích hodně psalo v souvislosti s ruskou agresivitou. Rozhodčí duelu pětkrát tasil žlutou kartu, z toho čtyřikrát pro hráče ruského týmu. Jak se v generálce na nadcházející ligový ročník popasují svěřenci trenéra Hoftycha s ruskou agresivitou, se dozvíme již v pátek 5. července v podvečer.

Kdyby vás zajímalo, jak jsou kluci rozdělení do dvojic na pokojích v Almesberger - Wellnesshotel... 🛏👥🛏 Kterou dvojici jste nečekali? 🤔🙂

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Středa 3. července 2019

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna Pneu Hnídek
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus