FC Slovan Liberec | Musíme se semknout, hrát jako tým, má jasno po porážce Milan Kerbr
Menu Další Zavřít Zavřít
22.09.2018

Musíme se semknout, hrát jako tým, má jasno po porážce Milan Kerbr

Šimon Knopp
Liberec/Praha - Slovan v devátém kole FORTUNA:LIGY zakusil vysokou porážku se Spartou 1:4. Celé utkání odehrál i Milan Kerbr, trochu nezvykle na pozici stopera. "V životě jsem to nehrál, takže novinka to byla. Ale v tréninku jsme se na to připravovali, trenér chtěl, abych hrál mezi stopery, odskakoval do volných prostorů a sbíral odražené balóny," komentoval svoji roli v zápase zkušený obránce.

Vypadalo to, že ve druhém poločase dáte Spartě ještě zabrat, pak přišla červená karta...

Sparta měla velkou kvalitu, takže po červené kartě si míč už pouze posouvali a v klidu dohrávali. Pro nás to bylo fyzicky hodně těžké. I když jsme dali gól a dostali se trochu do zápasu, tak vzápětí jsme zase inkasovali.

Dnes jsi odehrál zápas trochu nezvykle na pozici stopera, byla to pro tebe novinka?

V životě jsem to nehrál, takže novinka to byla. Ale v tréninku jsme se na to připravovali, trenér chtěl, abych hrál mezi stopery, odskakoval do volných prostorů a sbíral odražené balóny. Sparta měla takovou kvalitu, že nás přehrála ve středu a poté se to na nás valilo. Měli jsme problém se přesouvat, Sparta to řešila výborně a byli produktivní.

Byl dnes rozdílovým hráčem Nicolae Stanciu, který se přesouval do středu hřistě?

Jak jsem říkal, přečíslili nás ve středu právě Stanciem. Společně s Frýdkem i Kangou si tam dobře odskakovali, dokázali se dostat do ofenzivních prostorů a prostrkávat na útočníky. Pro nás to bylo strašně těžké a prostě jsme to nezachytávali. Musíme si to vyhodnotit a jedeme dál, ve středu nás čeká zápas v Brně, o víkendu máme Sigmu... Musíme se semknout, hrát jako tým. Je to pro nás těžší období, musíme začít dávat góly a snad se co nejdříve chytneme a potáhneme za jeden provaz.

Je právě střílení gólů náš největší problém?

Ano, to je výstižné. Možná ve všech zápasech jsme hráli lépe, až na Bohemku v prvním poločase a druhou půli proti Dukle. Troufám si říct, že jsme soupeře přehrávali kombinačně, ale hráli jsme pouze po šestnáctku. I když jsme měli vyložené šance, tak jsme je neproměňovali, viz třeba já na Dukle. Z metru jsem trefil gólmana, stačilo to dát pod břevno, to samé tam měl Honza Pázler. To jsou momenty, které rozhodují zápasy a my je momentálně nedáváme. Pracujeme na tom v týdnu, bohužel se nám to momentálně nedaří.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Fehrer
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hitrádio Contact