FC Slovan Liberec | Matěj Hybš: Gól na konci zápasu byl pro nás vysvobozením
Menu Další Zavřít Zavřít
05.11.2018

Matěj Hybš: Gól na konci zápasu byl pro nás vysvobozením

Tomáš Honzejk
LIBEREC - V utkání proti Mladé Boleslavi se ukázalo, že fotbalový bůh existuje. Slovan byl po celé utkání lepším týmem. V prvním poločase nastřelili naši hráči tyč, břevno a nejlepší střelec Potočný dokonce neproměnil penaltu, kterou zlikvidoval skvěle chytající Šeda. Už už to vypadalo, že se rozejdeme s Mladou Boleslaví smírně, ale na konci zápasu se do míče opřel Filip Oršula a zajistil Slovanu cenné vítězství. "Zaplaťpánbůh, že to Fíla trefil," okomentoval klíčový moment zápasu levý obránce Matěj Hybš, který si před zápasem převzal dres s číslovkou 100 za sto odehraných ligových utkání.

Gól na konci zápasu byl jakýmsi vysvobozením, že?

Když dáte gól v 88. minutě a neproměníte tolik šancí, kolik jsme dnes měli, tak to můžeme brát jako vysvobození. Snažili jsme se dostat míč do brány, jak jsme jen mohli. Bohužel nám to tam celý zápas nechtělo spadnout. Zaplaťpánbůh za to, že to Fíla (Filip Oršula pozn. red.) trefil.

Bylo těžké zůstat trpěliví až do konce?

První půli jsme hráli to, co jsme chtěli. Výborně jsme eliminovali Komličenka. Stopeři zahráli skvěle a víceméně se hrálo na jejich půlce. Měli jsme dost šancí. Poty (Roman Potočný) nedal penaltu. To se stává. O poločase jsme si řekli, že musíme hrát pořád stejně trpělivě a šance přijdou, že ten gól prostě dáme. Naštěstí jsme ho v 88. minutě dali.

Pokud by se tak nestalo, byla by to pro vás ztráta bodů?

Jednoznačně. Tohle byl důležitý zápas i vzhledem k postavení v tabulce. Před zápasem jsme měli s Boleslaví stejně bodů. Nutně jsme potřebovali tři body z tohoto utkání a odtrhnout se. Kdybychom nedali kýžený gól, byla by to rozhodně ztráta vhledem k množství šancí, které jsme v utkání měli.

Čím to je, že se trápíme v proměňování šancí?

Věřím, že nás tato výhra opět nakopne. Herní výkon byl dobrý. Potřebujeme akorát dávat góly. Toto vítězství je možná cennější než kdybychom vyhráli 5:0. Od zítra se soustředíme na Slovácko a v týdnu zapracujeme na koncovce. Někdy je to o štěstí. Nám tam nespadlo vůbec nic. Naštěstí se to v závěru odrazilo od tyče do brány a zvítězili jsme.

Co říkáš na výkon brankáře Jana Šedy?

Bez nadsázky byl mužem zápasu. Ani nedokážu říct, kolik chytil gólů. Měli jsme obrovské množství příležitostí, ale brankář je dnes podržel a zachytal jim.

Na druhou stranu naše obrana hraje poslední zápasy také velice dobře. Vidíš to stejně?

Byl to dobrý výkonu od celého týmu. Jak dopředu, tak i dozadu. Dobře jsme pracovali ne jenom jako obrana, ale i záložníci nám dost pomáhali. Jak už jsem říkal, Káfa s Tarasem (Karafiát a Kačaraba) se skvěle postarali o Komličenka, což bylo klíčové. Všichni víme, že má formu a dělá Boleslavi body svými góly. Dokáže se uvolnit a dostat do šancí. Dnes ho ale skvěle eliminovali a až na pár náznaků ve druhé půli, kdy jsme to měli až moc otevřené, Boleslav nic neměla.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Databox Kitl
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal