FC Slovan Liberec | MINIHRY KATEGORIE U7
Menu Další Zavřít Zavřít
25.11.2019

MINIHRY KATEGORIE U7

Mikuláš Borkovec
Se začátkem zimního období odstartovaly na Liberecku halové minihry a turnaje pro kategorii U7 pořádané Slovanem Liberec. Tyto turnaje pro ty nejmenší fotbalisty probíhají v hale Základní školy Barvířská, v libereckém SportParku a v hale v Českém Dubu.

CO TO JSOU MINIHRY?

Minihrami u nás nazýváme zápasy na malých hřištích na 4 malé branky, při kterých proti sobě hrají 3 a 3 hráči. Tyto zápasy jsou vhodné hlavně pro začínající malé fotbalisty, kteří ještě nemají tolik herních zkušeností. Mají na hřišti více prostoru, jsou častěji u míče, a nejsou svázáni taktickými pokyny z většího hřiště, tudíž se při těchto minihrách mohou efektivně rozvíjet.

V podzimní části sezóny jsme odstartovali minihry venku na travnatých hřištích, nyní jsme se přesunuli dovnitř do tělocvičen. Poslední akcí byly Minihry v českém Dubu, kde proti sobě nastoupily týmy Slovanu Liberec, Sedmihorek, Arsenalu Česká Lípa, a holek z Krásné Studánky.

Jak vidí celý projekt koordinátor Miniher a libereckých fotbalových školiček Pavel Buša

"Letos jsou Minihry zápasy pro děti ročníku 2013, u holek se potom jedná o ročníky 2012 a mladší. Tyto děti, které spadají do kategorie U7 ještě nehrají pravidelně soutěže, a kromě několika málo turnajů nemají možnost pravidelného herního vytížení. Takto malé děti tedy ještě na Liberecku zápasy prozatím příliš nehráli, což je rozhodně škoda".

"Na podzim jsme proto odstartovali Minihry - zápasy malých forem - společně s naším partnerským klubem - Ruprechticemi, postupně se přidali i holky ze Slovanu a kluci z Vratislavic. Nyní v zimě se přidali i holky z Krásné studánky, Sedmihorky a Arsenal Česká Lípa. Jsme v kontaktu s dalšími zájemci, kteří projevili zájem se do miniher zapojit. Jsme rádi, že se týmy pravidelně a třeba i nepravidelně účastnící se našich miniher rozrůstají, tím jsou zápasy pestřejší a celkově se počet hrajících a zlepšujících se dětí rozrůstá."

"Rádi bychom Minihry nabídli co nejširšímu spektru dětí, co nejvíce týmům na Liberecku. Často se stává, že v klubu mají třeba jen 4, 5 dětí této věkové kategorie. To ale není žádný problém, minihry se hrají v počtu třech dětí na hřišti, i v počtu třech, čtyřech, či pěti dětí, lze přihlásit třeba jen jeden tým. Aktuálně hrajeme každých čtrnáct dní, a z proběhlých akcí máme zatím velkou radost. Děti se herně zlepšují, zvykají si na míč a hlavně mají ze zápasů radost."

"Do vánoc nás čekají ještě dvě akce, a další potom až do konce března. Na jaře se přesuneme zase ven na travnatá hřiště. Věříme, že mezi sebe přivítáme další účastníky a další nové děti a fotbalové nadšence."

Pokud by vás projekt miniher zaujal, a chtěli byste do turnajů zapojit i vaše svěřence, neváhejte se nám ozvat.

Máte doma kluka ročníku 2013 a mladší nebo holku 2012 a mladší, které baví fotbal a rádi by si s námi zahráli, ale nejsou zatím nikde v klubu registrovaní? Ozvěte se nám a přijďte si zahrát s námi, společně něco vymyslíme.

Koordinátor fotbalových školiček

Pavel Buša - pavel.busa@fcslovanliberec.cz, mobil: 723 559 332

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna SMC
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact