FC Slovan Liberec | Koscelník: Dokázali jsme si, že můžeme hrát proti každému soupeři
Menu Další Zavřít Zavřít
22.10.2018

Koscelník: Dokázali jsme si, že můžeme hrát proti každému soupeři

Redakce
Liberec - Slovan proti Slavii bojoval od dvanácté minuty v deseti, i tak si vytvořil šance na vyrovnání. Martin Koscelník se dostal na hřiště místo Matěje Hybše a byl jedním z nejaktivnějších fotbalistů našeho mužstva. Video dokonce zkoumalo jeho pád po souboji v pokutovém území.

Co k duelu proti Slavii říct?
Začátek byl z naší strany trochu nervózní, dostali jsme zbytečný gól po naší chybě. Pak přišlo vyloučení, které nás trochu zabrzdilo. Myslím, že i přesto jsme měli na to, aby zápas dopadl minimálně remízou. Podali jsme bojovný a týmový výkon. Je škoda, že nám to tam nepadlo.

Co se na začátku ve třetí minutě vlastně stalo? Viděl jsi tu situaci ze střídačky?
Myslím, že Ondřej Karafiát dával malou domu. Nepřihrál dost razantně a vyvinula se z toho taková situace, jaká se vyvinula. Je to velká škoda, z naší zbytečné chyby jsme dostali gól.

Co ti problesklo hlavou, když rozhodčí vytasil červenou kartu?
Asi každému proběhlo hlavou, že to bude v deseti a ještě proti silné Slavii. Řekli jsme si ale, že to musíme zvládnout a bojovat jeden za druhého. To se nám celý zápas dařilo, ale bohužel jsme nevstřelili gól.

Byl trenér o poločase přísný, nebo se spíš snažil mužstvo podpořit?
Snažil se nás spíš podpořit. Věděl, že to bude ještě těžké. Namotivoval nás v tom smyslu, že musíme hrát jako tým - jeden za druhého.

Druhý poločas jste sehráli výborně, měli jste i šance na vyrovnání.
Předvedli jsme dobré výkony v předchozích utkáních, šlo nám to a dokázali jsme sobě i všem ostatním, že umíme podat kvalitní výkon proti jakémukoliv soupeři. Naší bojovností a dravostí jsme dokázali, že umíme hrát i v deseti.

Rozhodčí po jednom z tvých soubojů v pokutovém území soupeře dokonce prohlížel video. Jak jsi tu situaci viděl?
Podle mého názoru penalta byla. Zezadu mi protihráč škrtl nohu a v té rychlosti jsem spadl, protože jsem se nedokázal udržet na nohou. Podle mě penalta byla, ale jak to posoudil rozhodčí... To už bylo na něm.

Příští týden vás čeká derby. Jak se na něj těšíte?
Je to derby a je jasné, že se na něho musíme dobře připravit. Fanoušci od nás čekají super výkon a my se musíme super namotivovat. Do včerejška jsme se soustředili na Slavii a teď už jen na Jablonec.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Banua Recovera
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal