FC Slovan Liberec | Karafiát a Potočný: Penalta Baníku? Pravda se ukázala
Menu Další Zavřít Zavřít
14.07.2019

Karafiát a Potočný: Penalta Baníku? Pravda se ukázala

Redakce
Ostrava/Liberec - Zápas s parádní koncovkou. Slovan si připsal první výhru v novém ročníku, když porazil ostravský Baník 2:1 gólem Romana Potočného ze čtvrté minuty nastavení. „Bylo to skvělé. Zůstal u nás výborný kolektiv, jsme jak jedna rodina. Výhru jsme si zasloužili," culil se šťastný hrdina duelu Potočný.

Hned první kolo přineslo extrémně napínavou koncovku. Slovan prohrával po brance Nemanji Kuzmanoviče z deváté minuty, nicméně po přestávce využil zaváhání obrany domácích Jakub Pešek. V závěru pak posadil míč na hlavu Romana Potočného Aleš Nešický a naše mužstvo mohlo oslavovat první ligové body nové sezony.

„Výhra je zásluha celého týmu. V Liberci zůstal skvělý kolektiv, jsme jak jedna rodina. Body jsme si zasloužili," usmíval se Potočný. Ten musel koukat, jak po zákroku Ondřeje Karafiáta na Tomáše Smolu hlavní arbitr nařídil velmi přísnou penaltu.

„Podle mě to penalta vůbec nebyla. Každý obránce chce chránit gólmana, aby se mu nic nestalo. Pan rozhodčí to ale písknul... No, nic jsme s tím nemohli dělat, pak jsme se trochu postrkali. (Oddechne si). Jsme hrozně rádi, že jsme vyhráli," pokračoval rozhodující střelec duelu. Stejný názor měl i sám faulující Karafiát.

„Jestli penalta byla? To ať si vyhodnotí nahoře. Můj pocit je takový, že jsem šel normálně do těla. Pětasedmdesátikilovej frajer vlétne do stokilového Smoly... Ale není to poprvé, udělal nám to, i když hrál ještě za Opavu a taky mu to pískli. Ať si to vyřeší tam nahoře," řekl Karafiát.

„Hned po penaltě mi to přišlo až k smíchu. Ale myslím, že se pravda ukázala. Zápas jsme dokázali otočit a jsme za to strašně moc rádi. V Ostravě to není jednoduché, euforie byla obrovská. Takovou radost po zápase už jsem dlouho nezažil," navázal na svá slova dirigent obrany.

„Vůbec možná poprvé v životě, nebo alespoň po dlouhé době, jsem zažil, že se vrátila karma a pravda se ukázala," zakončil Karafiát s úsměvem.

Naše mužstvo tak odstartovalo nový ročník nejlépe, jak mohlo. V příštím kole přivítá na domácím trávníku plzeňskou Viktorii.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Hennlich FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio