FC Slovan Liberec | Kapitán Breite hodnotí zápas s Karvinou i celou podzimní část: Výkony byly jako na houpačce
Menu Další Zavřít Zavřít
14.12.2019

Kapitán Breite hodnotí zápas s Karvinou i celou podzimní část: Výkony byly jako na houpačce

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Kapitán libereckého Slovanu byl po posledním podzimním ligovém zápase v dobré náladě. Ještě aby ne, když si Liberec poradil doma s Karvinou poměrem 3:0 a poslední soutěžní gól v roce 2019 vstřelil právě on. Čím to je, že se Liberci vždy podaří nastartovat kádr i po mohutných odchodech? "Nevím, asi stadionem," smál se Radim Breite po zápase.

Poslední podzimní zápas jsme vyhráli 3:0. Byl to ideální scénář?

Vždy, když vyhrajete, je to ideální. Nechtěli jsme vyhrát jen proto, že to byl letos poslední zápas. Chceme vyhrát v každém utkání. Toto vítězství je ale důležité z toho důvodu, že jsme dvakrát za sebou prohráli. Byl to pro nás důležitý zápas. Chtěli jsme vyhrát hlavně pro fanoušky.

Proč se nám nepovedlo vstřelit gól již v prvním poločase?

Ve finále je to jedno. Hlavně, že jsme nakonec góly dali a že jsme zvítězili. Nějaké šance jsme v prvním poločase měli. Důležité ale bylo i to, že jsme Karvinou do ničeho nepustili a naopak si šance vytvářeli my. To, že je neproměníme, je věc druhá.

Jak se hraje v polovině prosince a v jakém stavu bylo hřiště?

Se spoluhráči jsme se tomu smáli, že když se začínalo v červenci, hráli jsme z dvou měsíců šestkrát venku a teď v prosinci hrajeme podruhé za sebou doma. Na to, že jsme v Liberci a je prosinec, bylo hřiště v dobrém stavu.

Jak jste spokojení se získanými body v podzimní části?

Po začátku ligy můžu říct, že ve finále je to ještě dobré. To, že se v prvních zápasech střelecky nedařilo, je věc druhá. Myslím si, že jsme to postupně dohnali, i když naše výkony byly jako na houpačce. Vždycky to může být lepší, ale podzimní část dopadla docela dobře. Je to ale jedno, protože není konec sezóny. Důležitý bude start v únoru.

Postupem času přicházely důležité výhry. Například v Mladé Boleslavi nebo doma se Spartou...

...(skočí do řeči) Tam jsem nehrál, takže to bylo asi tím. (smích)

Každopádně není trochu škoda, že když si hra konečně sedla, končí některým hráčům hostování a možná nás v zimní přestávce opustí?

Je to stále dokola. Myslím si, že je to úplně jedno. Všude hráči odcházejí, i u nás. A naopak vždycky noví hráči přijdou a vždy to nějakým způsobem funguje.

Čím to je, že to tu tak funguje?

Nevím, asi stadionem. (smích)

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Libea
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec