FC Slovan Liberec | Kačaraba a Koscelník před Boleslaví: Uděláme maximum!
Menu Další Zavřít Zavřít
11.07.2020

Kačaraba a Koscelník před Boleslaví: Uděláme maximum!

Redakce
Liberec – Blíží se velké finále, závěrečný rozhodující večer. Slovan hraje v neděli od 17 hodin s Mladou Boleslaví, vítěz bere vše – postup do předkol Evropské ligy. Taras Kačaraba a Martin Koscelník se shodují, že bude potřeba uhlídat Lukáše Budínského, o motivaci pochyby nemají. „Každý by byl radši, kdyby sezona skončila dřív, ale v naší situaci nás čeká nejdůležitější zápas roku,“ komentoval druhý ze zmiňovaných obránců.

Patnáctý a poslední zápas. Dlouhé jaro je u konce, naše mužstvo dokráčelo na konec cesty, zbývá poslední závěrečný duel. K Nise přijede Mladá Boleslav, s níž se Slovan utká o postup do předkol Evropské ligy. „Bude to pro nás druhé finále. To pohárové pro mě byl asi největší zápas kariéry, teď mě čeká jeden z nejdůležitějších. Jde o velkou věc, hraje se přece jen o postup do pohárů,“ vysvětloval Martin Koscelník. „Soupeř má několik zkušených hráčů – Budínskému to střílí. Musíme se na ně připravit stejně jako na každý jiný zápas. Budeme se soustředit na svou hru, tím bychom mohli uspět.“

Stejně jako on si zahrál poslední zápas v Plzni, ke kterému naše mužstvo odjelo s kombinovanou sestavou, stoper Taras Kačaraba. „Trenér se mě před zápasem ptal, jak na tom jsem. Fyzicky i zdravotně jsem na tom byl dobře a domluvili jsme se, že pomůžu mladým klukům., podpořím je na hřišti. Bylo to pro nás těžké, ale pro mladé hráče důležité,“ vysvětloval ukrajinský obránce, který se domluví plynule česky. Natahující se program zvládá dobře.

„Je to hodně zápasů, ale mám rád, když se hraje třeba jednou za tři čtyři dny. Celý tým dělá jednu věc a je obecně lepší hrát než trénovat. Jsme unavení, ale těším se pokaždé,“ pokračoval Kačaraba a stejně viděl situaci i Koscelník. „Sezona už je po tolika zápasech za krátkou dobu dost náročná. Každý by byl radši, kdyby skončila dřív. Ale je to v naší situaci ten nejdůležitější zápas roku. Připravíme se na něj.“

„Kluci toho měli už dost, čtyři dny volna jim určitě prospěly. Všichni se na neděli těšíme,“ pokračoval pravý bek. Uhlídat bude potřeba Lukáše Budínského, který nasázel v lize celkem 13 branek a dvěma trefami se výraznou měrou podílel na vyřazení Bohemians (3:0, 1:2). „Bude ho klíčové uhlídat, ale Mladá Boleslav má i další hráče. Proti nám se například naposledy trefil Jiří Klíma. Soupeř má v kádru mnoho šikovných hráčů, v takovém zápase člověk nikdy neví. Nejde o obyčejný duel, je to baráž 50 na 50,“ pokračoval Koscelník.

„Budeme hrát doma, podporovat nás budou vlastní fanoušci. Zkusíme pro výhru udělat maximum,“ zakončil Kačaraba. Středočeši hráli kvalifikační duel o předkola evropských pohárů i minulou sezonu, kdy si poradili brankou Nikolaje Komličenka s Baníkem 1:0.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint Knorr-Bremse
Mediální partneři
Hattrick rtm plus