FC Slovan Liberec | Juniorku čeká souboj těžkých vah! Přijede ostravský Baník
Menu Další Zavřít Zavřít
14.04.2019

Juniorku čeká souboj těžkých vah! Přijede ostravský Baník

Redakce
Liberec - Další těžký souboj. Juniorka v minulém hracím týdnu podlehla Slovácku 0:1, nyní už ale bude chtít bodovat. V pondělí od 11 hodin přivítá soupeře z Ostravy, Slovan poměří síly s Baníkem.

1 výhra, 1 porážka. Co bude dál?

Naše mužstvo má prozatím v nadstavbě neutrální pozici. Na úvod porazilo v přestřelce Hradec Králové 3:2 a o týden později podlehlo Slovácku brankou Harise Harby 0:1. Mužstvo trenérů Petra Papouška a Petra Myslivce prozatím okupuje dělenou čtvrtou příčku. Stoprocentní je v nadstavbě už jen Olomouc.

Baník vstoupil do druhé fáze soutěže remízou se Slováckem 1:1, následně podlehl jen těsně Plzni 1:2. V tabulce mu patří sice až předposlední příčka, avšak na druhou pozici, kterou okupuje pražská Sparta, ztrácí při vyrovnanosti nadstavbové skupiny jen tři body.

Sváteční souboj je tu

Oba celky se spolu vzhledem k velké vzdálenosti mezi městy příliš nepotkávají. Naposledy vzájemný souboj diváci viděli 6. května 2018 a jednoznačně úspěšnější byl Slovan, který po dvou brankách Micovčáka a trefě Vrabce vyhrál jednoznačně 3:0.

Naše mužstvo opanovalo i historickou bilanci. Z celkových devíti vzájemných zápasů vyhrálo hned pět, dvakrát se soupeřem prohrálo a dvakrát utkání vítěze nenašlo. Jak tomu bude tentokrát, se dozvíme v pondělí. Utkání začíná na Městském stadionu s úderem 11 hodiny.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FC Baník Ostrava
9 ZÁPASY 9
5 VÝHRY 2
2 REMÍZY 2
15 VSTŘELENÉ GÓLY 10

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 3:0 (2:0)

Branky: 20. (pen.) a 81. Micovčák, 38. Vrabec.

Rozhodčí: Slabý - Vlček, Poživil.

ŽK: 49. Dvořák, 79. Malinský (oba Liberec).

Slovan: Nguyen – Köstl, Havelka, Vrabec (84. Doležal), Knejzlík (80. Kazda), Micovčák, Kacharaba, Dvořák (C) (73. Baláž), Michal (46. Prokš), Malinský, Gembický (65. Heppner).

Baník: Budinský – Meschaninov, Kania, Lehnert, Helešic, Bolf (C), Psyche, Jakubov (46. Hejl), Dendis (46. Mládek), Rizvanov, Stáňa.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Vinotéka U Kryšota
Mediální partneři
Rádio Impuls Liberecká drbna