FC Slovan Liberec | Jsme hodně fotbalový mančaft, hlásí po přestřelce s Budějovicemi Potočný
Menu Další Zavřít Zavřít
30.09.2019

Jsme hodně fotbalový mančaft, hlásí po přestřelce s Budějovicemi Potočný

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Byl to jeho zápas. Podílel se na třech brankách Slovanu z celkových čtyř. Nejprve v prvním poločase vyrovnával hlavou do protipohybu brankáře na 2:2. Ve druhé půli pak přihrál na vítěznou branku Musovi z rohu. A u proměněné penalty Mary byl faulován Kladrubským právě on a svému spoluhráči následně přenechal exekuci pokutového kopu, které jinak sám zahrává. "Kamil mě poprosil, abych mu ji nechal a já nejsem hamoun," usmívá se po skvělém výkonu.

Jak bys zhodnotil utkání?

Začali jsme skvěle. Pak jsme tam ale měli šílenou pětiminutovku, které jsme až nemohli uvěřit. Naštěstí jsme stihli do poločasu rychle vyrovnat a druhý poločas byl v naší režii. Myslím si, že pro diváky to bylo super utkání. Škoda jen, že jich nepřišlo více.

Co se stalo v té pětiminutovce?

Nevím, já byl na hřišti. To musí zhodnotit spíše trenér, ne já. Nemyslím si, že bychom se nekoncentrovali. Dvakrát nám to tam uteklo, ale jak říkám, naštěstí jsme vyrovnali a nikdo se pak nebude ptát, co se stalo. Vyhráli jsme a to je to hlavní. Určitě nebudu říkat, co bylo špatně a co ne, od toho tu nejsem.

Utkání ti sedlo. Dal jsi gól, na jeden si přihrál a byl na tebe penaltový zákrok. Hrálo se ti dobře?

Hrálo se mi dobře. Byl jsem rád, že se mi povedlo přihrát z rohu na gól Peťovi (Petar Musa pozn. red.), protože mě trochu tahal zadní sval a nemohl jsem moc dobře kopat. Pak jsem poprosil trenéra, jestli by mě ke konci vystřídal, protože jsem to cítil pořád víc.

Sval tě začal tahat až v průběhu utkání?

Sval mě začal tahat ve středu ve 30. minutě v poháru. (úsměv) Můj taťka mi ale vždy říkal, že dokud mi nevisí noha na kůži, musím hrát. Nejsem takový, abych bych si chodil někam stěžovat, že nemůžu hrát. Jsem ve Slovanu tři roky a klepu, že jsem ještě nebyl zraněný. Odtrénoval jsem 100 % a snažím se to dodržet. V tomhle jsem poctivý.

Podle tvého výkonu (gól + asistence + penaltový zákrok na tvou osobu) tě to ale příliš nelimitovalo, že?

Neříkám, že mě to nelimitovalo, ale způsob hry, jakým hrály České Budějovice, vyhovoval jak mně, tak celému mužstvu. Chtěli s námi hrát fotbal a to možná byla i trochu jejich chyba, protože my jsme hodně fotbalový mančaft.

Důvodem, proč jsi nešel kopat penaltu, bylo právě to menší zranění?

Ne ne. Kamil (Kamso Mara) mě poprosil, jestli bych mu nechal penaltu a já nejsem určitě hamoun. (usměv) On to potřeboval, byl hlavou trošku dole. Neříkám, že mi to úplně nevadilo v první chvíli (úsměv), ale když jí dal, tak mi to vůbec nevadilo, protože jsme dali další gól.

Věřil jsi mu, když si bral míč?

Věřil jsem mu.

Penalta byla jasná?

Zase já nejsem ten, co to má hodnotit. Koukal jsem na míč, najednou přišla rána. Kláda (Jiří Kladrubský) mi říkal, že taky koukal na míč. Asi jak běžel, tak mě sestřelil. Na zápase bylo video, takže když ji rozhodčí pískl, tak byla jasná.

Nepřekvapilo tě u tvé vyrovnávací branky na 2:2, kolik jsi měl prostoru?

Spíš to byl skvělý míč od Maliny (Tomáš Malinský), který to skvěle kopl. Máme zavírat zadní tyč. Naštěstí jsem tam byl a snažil se to dát hlavou do protipohybu gólmana. To se povedlo a spadlo to tam.

Vícególový zápas byl, vzhledem k nízké produktivitě, určitě potřeba. Je to tak?

Bylo to opravdu dlouhé čekání. Před zápasem jsme si říkali, že bychom mohli dát více gólů než jeden nebo dva. Jsme vážně rádi, že jsme vyhráli. Hlavně kvůli lidem, kteří přišli. Museli být rádi, protože to byl koukatelný zápas.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Liberec
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio