FC Slovan Liberec | Jedeme dál, je teprve začátek sezóny, nenechává se uchlácholit výhrou Tomáš Malinský
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2018

Jedeme dál, je teprve začátek sezóny, nenechává se uchlácholit výhrou Tomáš Malinský

Tomáš Honzejk
PŘÍBRAM/LIBEREC - Do Slovanu přestoupil v létě před minulou sezónou. Hlavně vinou zranění toho zatím za A-tým moc nestihl. Dnes si připsal premiérovou trefu v modrobílém dresu, a to v den svých sedmadvacátých narozenin. "Osobně bych tomu zvláštní váhu nepřikládal. Je to první gól ve Slovanu, za který jsem strašně rád," zůstal pokorný oslavenec.

Dnes máš narozeniny, je to tak?

Přesně tak, o to je tohle vítězství hezčí.

Možná bys potřeboval slavit narozeniny každý zápas, dle tvého výkonu.

Já osobně narozeniny moc neslavím, ale zrovna to vyšlo tak, že jsem dal gól. Osobně bych tomu zvláštní váhu nepřikládal. Je to první gól ve Slovanu a jsem za něj strašně rád. Doufám, že dám brzy další.

Přitom jsi klidně mohl dát hattrick...

Buďme skromní (úsměv). Moc dobře vím, že jsem měl i další šance. Mohly být tři, je jeden. Uvidíme, co bude příště.

Co chybělo těm ostatním šancím, aby z toho byly také góly?

Tu druhou situaci, jak jsem hned po gólu šel sám, jsem měl řešit jinak. Brankář couval, měl jsem střílet buďto na přední tyč nebo to vyřešit s Elvisem do prázdný brány. Další šance byl spíš přetažený centr na zadní tyč, kde jsem hledal někoho, kdo to bude zavírat, ale brankář to vytáhl na roh. Ve druhém poločase jsem já zavíral centr na zadní tyč. To považuji za největší šanci z těch tří. Tam chyběl kousíček, když sem míč trefil jen špičkou.

Ulevili jste si, že vám to tam dnes napadalo?

Trápili jsme se hlavně ve finální fázi. Jinak jsme týmy herně přehrávali. Dokonce i v Plzni jsme hráli vyrovnaně. V určité fázi zápasu si troufnu tvrdit, že jsme je i přehrávali. Bylo to jen o těch gólech. Pak přišel na hřiště Filip Oršula a uklidnil to třetím gólem.

Čím si vysvětluješ stoupající formu týmu pod novým trenérem?

To se musíte zeptat trenéra. Nemáme moc starý tým. V týmu jsme skoro všichni mladí a rozumíme si. Kabina funguje. Jak říkám, bylo to jen o finální fázi a věřím, že to doma za týden potvrdíme.

A konkrétně ty osobně? Loni ses totiž dost trápil...

Já se k tomu nechci moc vracet. Celý minulý rok mě strašně mrzí. Zranil jsem se v juniorce a v A-týmu nedostal pořádně šanci, což mě strašně mrzelo. Hodně jsem se trápil. Teď jsem za to rád. Přišel nový trenér, který mi dává šanci. Doufám, že se dostanu ještě do lepší formy, protože na hřišti se ještě necítím nějak moc sebevědomě. Věřím, že má forma ještě půjde nahoru.

Důvěra trenérů Trpišovského s Holoubkem v tvé schopnosti oproti nynějšímu trenérovi Hornyákovi je neporovnatelná.

Za pana Trpišovského jsem odehrál pouze dva poločasy a dá se říct, že tam nebyla žádná důvěra. Pana Trpišovského považuji za super trenéra. Měl však svých 11 lidí plus hráče na střídání, kterým věřil, a tak jsem neměl moc šancí se ukázat. Takový je fotbal. Hrát může pouze 11 hráčů. Pan Holoubek...(vzdechne). Nechci se k tomu nějak vyjadřovat. Teď jsem tady, pan Hornyák mi věří a já jsem rád, že dostávám šanci.

Přemýšlel jsi v létě, že bys opustil Slovan?

Hodně jsem nad tím přemýšlel. Řešili jsme to společně s manažerem. Nakonec jsem tady a jsem za to rád! Uvidíme, co bude za půl roku nebo za rok. To neví totiž nikdo.

Jak už jsi řekl, byl to tvůj první gól v dresu Slovanu. Bude to drahé?

Něco do kasy bude. Nějak bych to ale nezveličoval. Dal jsem sice první gól, ale nejsem už vyjukaný mladík. Něco klukům koupím a jedeme dál. Je teprve začátek sezóny.

Stejně jako ty skóroval poprvé za Liberec také Filip Oršula. Přeci jen nebudete slavit?

Je to super. Filip nastoupil a krásně to uklidil pod víko. Trochu to nejspíš oslavíme, ale musíme jet dál. Na oslavy není čas.

Dnes jsi nastoupil na levé straně. Sedí ti víc než pravá?

Já jsem hrál v Hradci dlouho nalevo. Nevím, jestli mi to tam vyhovuje líp. Dnes mi to sedlo. Příbram má vzadu zkušené hráče, kteří se vší úctou už mají svůj věk. Postupem času se tak rychlost přeci jen ztrácí. Rychlostně jsme je tedy přehráli, ale musím říct, že nás také dost pozlobili.

Svědčila vám i jejich otevřená hra, kdy jste měli dost prostoru po křídlech?

Já jsem si myslel, že nezalezou a budou chtít hrát fotbal. Bylo super, že nezalezli a chtěli hrát otevřenou partii.

Jediný gól Příbrami vstřelil Jan Matoušek, o kterém se v posledních týdnech hodně mluví. Je to takový borec, jak se říká?

Jestli to je borec, uvidíme za rok za dva. Teď má formu, ale je spousta hráčů, kteří párkrát zahrají a pak se ztratí. Já mu to přeji. Je to mladý hráč. Uvidíme časem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Břízky - Euroseal
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Radio Blaník Liberec