FC Slovan Liberec | Jakub Pešek: Každý v mužstvu chtěl udělat ten poslední krok. Zvládli jsme to skvěle týmově
Menu Další Zavřít Zavřít
12.07.2020

Jakub Pešek: Každý v mužstvu chtěl udělat ten poslední krok. Zvládli jsme to skvěle týmově

Tomáš Honzejk
Liberec - Slovan opět bušil do obrany soupeře a dlouho ne a ne vstřelit gól. Tuto situaci rozčísl, stejně jako v semifinále či finále poháru, rychlík Jakub Pešek. "Na statistiky nekoukám. Nejšťastnější jsem za splnění týmového cíle," pravil po zápase skromně hrdina poslední bitvy sezóny, díky které se můžeme těšit na druhé předkolo Evropské ligy.

Jak bys zhodnotil utkání?

Byl to velice těžký zápas. Po psychické stránce toho na nás bylo už dost. Bylo dobře, že jsme pošetřili síly v zápase s Plzní. Za výsledkem nás tlačili naši skvělí fanoušci. Utkání rozhodla první branka, kterou jsme dali my. Celý zápas jsme si za tím šli. Ze začátku jsme měli náznaky a nějaké šance, ale nedopadlo to. Až ve druhém poločase jsem jednu šanci proměnil a pak jsme přidali i druhý gól. Byl to skvěle zvládnutý poslední zápas sezóny.

Po 15 zápasech, které za sebou šly v rychlém sledu, máte konečně jistotu předkola Evropské ligy. Je to velká úleva?

Je to obrovská úleva. Škoda, že to bylo až v poslední možný zápas a neuhráli jsme to dřív. Samozřejmě to bereme i tak. (úsměv)

Co bys řekl k přihrávce Michala Berana, po které jsi vstřelil gól? Bylo vůbec znát, že chybí Alex Baluta? Oba hráči mají podobné pasy...

Oni jsou podobní hráči. Balů je zkušenější, ale Bery se od něj hodně naučil. Ukazuje i na tréninku, že má fotbalové myšlení. Teď sbírá zkušenosti a na hřišti to je vidět. Je radost s ním spolupracovat.

Před zápasem se psalo o možných odchodech z týmu. Nemohlo vás to rozhodit před klíčovou bitvou?

Řekl bych, že ne. Každý v týmu chtěl udělat ten poslední krok. Máme skvělou partu, skvělý tým. Zvládli jsme to skvěle týmově.

Dnešek bude ve znamení oslav, ale i loučení s některými hráči, se kterými jste dosáhli úspěchů jako finále poháru nebo tuto kvalifikaci do předkola Evropské ligy. Jaké bude loučení?

Uvidíme. Na jednu stranu to bude pro všechny úleva, protože se těšíme na dovolenou. Jaro bylo velice náročné. Se všemi se rozloučíme. Uvidíme, kdo vlastně odejde a se kterými hráči se přivítáme na začátku přípravy. Rozhodně si to ale užijeme.

Povedlo se ti dát gól v semifinále i finále poháru. Teď si skóroval i v rozhodující bitvě proti Mladé Boleslavi. Máš na tyto velké zápasy speciální přípravu nebo čím to je, že se ti v nich takto daří?

To vůbec netuším. Je pravda, že poslední dobou jsem měl celkem formu. I na tréninku jsem se cítil dobře. Šel jsem zápas od zápasu hlavně za týmovým cílem. Na statistiky nekoukám. Jsem rád, že jsme splnili týmový cíl. Za to jsem nejšťastnější.

Jaké to bylo, že jste mohli oslavit postup po zápase s fanoušky na stadionu?

Bylo to skvělý. Velký zážitek. Za vítězstvím nás tlačili po celý zápas. Patří jim díky za celou sezónu. V domácím prostředí nám vždy pomohli. Proti silnějším soupeřům nám to vlilo plno sil. Děkujeme za všechny zápasy.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas ITADECO
Mediální partneři
Rádio Impuls eFotbal