FC Slovan Liberec | Hráči trénují parádně, chválí své svěřence hlavní kouč Pavel Hoftych
Menu Další Zavřít Zavřít
20.01.2020

Hráči trénují parádně, chválí své svěřence hlavní kouč Pavel Hoftych

Tomáš Honzejk
TURNOV/LIBEREC - Po návratu A-týmu z kondičního soustředění na Kypru čekalo na hráče první přípravné utkání. Soupeřem svěřenců trenéra Hoftycha bylo FC MAS Táborsko, které vede skupinu A ČFL. Po méně produktivním prvním poločase se mužstvo rozstřílelo a konečný výsledek 7:2 hovoří jasně. Za zmínku rozhodně stojí výstavní lob z třiceti metrů od Tomáše Malinského, který padl přesně pod břevno. To a mnohem více najdete v přiloženém sestřihu.

Hráči Slovanu hráli oficiálně první přípravný zápas. Nebyla to ale tak úplně pravda, jak upozornil lodivod našeho týmu. "My už jsme sehráli dvě utkání mezi sebou na soustředění. Vždy je ale lepší hrát se soupeřem z jiného klubu. Měli jsme domluvené Táborsko, které momentálně vede skupinu A ČFL a jedná se o kvalitní mužstvo. Bylo pro nás důležité, že hráči naskočili do zápasového zatížení. Chceme pokračovat v nastaveném trendu z podzimu a vytvářet si hodně šancí a přímočarých akcí. To jsme v tomto utkání viděli. V prvním poločase jsme měli dostatek šancí, bohužel jsme z nich nedokázali vstřelit více než jeden gól. Ve druhém poločase už se nám povedlo branky nastřílet. Myslím si, že to byl velmi slušný zápas na začátek," zhodnotil první přípravné utkání Pavel Hoftych.

Nováčci skvěle zapadli

V klubu došlo také k pár změnám. Tentokrát se jedná spíše o příchody dovnitř týmu, což rozhodně kvitují liberečtí fanoušci. Ať už se jedná o Jakuba Hromadu, který je pod Ještědem na hostování nebo Imada Rondiće, který do našeho klubu přestoupil. "Rondić s Hromadou zapadli do týmu jak charakterově, tak herně. Hromada je vyhraný fotbalista, který se vrací po zranění. Rondić je zase talentovaný. Oba ukazují v tréninku a koneckonců i v tomto utkání, že budou přínosem pro tým, v což pevně věříme. Tím pro nás vytvoří dostatečnou konkurenci pro ostatní hráče," libuje si hlavní kouč modrobílých. "Co se týče kluků z akademie, tak Radim Černický s námi nebyl, jelikož je zraněný. Krikri (Kristian Michal) působí velmi dobře a do týmu také zapadl," doplnil k nováčkům.

Řeč také padla k proběhlému kondičnímu soustředění, které si pochvaluje celý realizační tým a Pavel Hoftych není výjimkou. "Jak už hodnotil Míra Holeňák, povedlo se nám odtrénovat na 100 %. Přálo nám počasí a podmínky byly výborné. Nepršelo ani nefoukal vítr. Šlo hlavně o využívání kvalitních travnatých hřišť, což u nás v tomto období není možné. I přesto, že letošní zima je nadmíru teplá. Musím hráče pochválit, trénovali parádně. Bylo to vidět i v tomto utkání, kdy hráli s chutí. Mají dobrý přístup jak k tréninkům, tak k zápasům. Pevně věřím, že to udržíme a budeme se jen lepšit a lepšit," je optimistou rodák z Ústí nad Labem. Před odletem na herní soustředění do Turecka se tým bude připravovat v domácích podmínkách. "Tréninky před soustředěním budeme absolvovat na stadionu U Nisy, kde budeme využívat hlavně posilovnu a běžecké tréninky. Herní tréninky pak budeme aplikovat na umělé trávě v Turnově, která je skvěle připravená," nastínil Hoftych plány následujících dní.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum iQLANDIA
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls