FC Slovan Liberec | Hoftych a Kuchta před Podještědským derby: Karty jsou rozdané. Chceme z toho vymlátit co nejvíc
Menu Další Zavřít Zavřít
23.06.2020

Hoftych a Kuchta před Podještědským derby: Karty jsou rozdané. Chceme z toho vymlátit co nejvíc

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Přesně po 22 dnech se zopakuje Podještědské derby a opět se odehraje v sousedním Jablonci. Druhý červnový den jsme dokázali Na Střelnici zvítězit díky gólu Tomáše Malinského z 80. minuty. Středeční utkání bude pro obě mužstva možná ještě důležitější. Na čtvrtý Jablonec ztrácíme pouhé dva body. V případě výhry bychom je tedy na této pozici vystřídali. V případě neúspěchu se nám čtvrtá pozice velmi vzdálí. Před utkáním jsme si povídali s trenérem Pavlem Hoftychem a útočníkem Janem Kuchtou.

Nejprve přišla řeč na Kuchtovo zbytečné vyloučení v semifinále poháru. "Spoluhráči mi to tolik sežrat nedali. Spíše realizační tým. Zaplatil jsem občerstvení, což mi trochu pomohlo, že jsme si to udělali hezký. Za takovou blbost se platí dvojnásob," uvědomuje si mladý útočník. "Vajíčka ještě nebyla, jelikož jsem se pro ně nedostal. Celý čas jsem trávil v Liberci," reagoval na dotaz novinářů, jestli hráči dostali domácí vajíčka, jak prozradil v jednom z rozhovorů Pešek.

Pak se už konverzace stočila k Podještědskému derby. "Víme, jak na ně. Oni se určitě připraví jinak, lépe a budou chtít minimalizovat chyby, které udělali. Budeme se snažit hrát tak, jak jsme zvyklí. Uvidíme, s čím přijde Jablonec. Bude to ale hlavně o nás, jak k zápasu přistoupíme. Budeme chtít zvítězit a získat tři body," pravil plný odhodlání hráč s číslem 7. "Jablonec také počítá padlé a nemá tak širokou lavičku, jako například Sparta. Na Spartě bylo vidět, jak jsou namotivovaní a že si nemohli dovolit, aby je Liberec porazil potřetí v sezóně. Jablonec je na tom hodně podobně jako my, co se týče fyzických sil a kvality hráčského kádru na hřišti a na lavičce. Zápas bude otevřený. Bude to o chybách a o šancích. Karty jsou rozdané a chceme z toho vymlátit co nejvíc," doplnil ho liberecký lodivod.

Hoftych: Jablonec je dobré mužstvo s kvalitním trenérem.

Tématem je určitě nízká Doležalova produktivita. "Martin Doležal je pořád extrémně nebezpečný hráč. Viděl jsem ho při zápase s Plzní, kde Jablonec odehrál velmi dobrý zápas. Celý tým působil svěže a konkrétně on odvedl v utkání velmi dobrou práci. Mají nebezpečné hráče - Sýkora, Matoušek, Doležal, Kratochvíl a tak dále. Je to velmi dobré mužstvo vedené zkušeným a kvalitním trenérem," nešetřil komplimenty na adresu protivníka Hoftych. Útočník Kuchta se téměř shodl se svým nadřízeným. "Doležal je výborný útočník. V šestnáctce mu nesmíme dát prostor, protože tam je hodně nebezpečný. Teď mu to sice nepálí, ale pro Jablonec je i tak hodně platný hráč. Budeme se ho snažit pokrýt. Není to ale jen o něm. Jablonec má vepředu další hodně aktivní hráče. Například Honzovi Sýkorovi se daří. Musíme hrát stejně jako poslední zápas Na Střelnici a snad se opět trefíme," doufá v další vítězství odchovanec Slavie.

Hráči si díky dlouhé pauze museli zvyknout na anglické tempo, kdy se hraje i v týdnu. Únavu zatím ale tolik nepociťují. "Věřím, že to fyzicky ustojíme. Jsme dobře natrénovaní. Řekl bych, že to na nás ani není tolik znát. Pořád valíme. Občas si odpočineme na balónu, ale jsme dobře připravení," praví s jiskrou v oku Kuchta. "Po utkání na Spartě jsme měli v neděli volno. Důležité je, že do dalšího zápasu byla pauza čtyři dny. Zápasů je totiž nakumulováno hodně a každý den hraje roli. Hráči mohli na jeden den vypnout od fotbalu. Od pondělí zase jedeme normálně, ale tréninky už nejsou o žádných dávkách, ale spíše o nabuzení hráčů, abychom všechny dostali do hry. Jak říkal pan Stejskal, náš fyziolog na licenci, unaveného hráče poznáte tak, že už se ani neusměje. Hráče máme unavený, ale nejsou v úvozovkách mrtví, ještě se smějí," neztrácí Hoftych svůj smysl pro humor.

Hlavní kouč moc dobře ví, že teď se bude tzv. lámat chleba. "Říkali jsme, že následující tři zápasy (Jablonec, Ostrava, Sparta) jsou zápasy, které můžeme ovlivnit svým výkonem nejvíce. Případné body v nich (nebo vítězství v poháru) mohou hrát důležitou roli. Jelikož poslední dvě utkání nás čekají Slavia a Plzeň, tedy týmy, které jsou v laufu a bude to proti nim ohromně těžké," uvědomuje si trenér sílu aspirantů na titul. "Zároveň jsme ale rádi, že máme možnost absolvovat tyto zápasy a nemusíme hrát ve Skupině o záchranu nebo o Evropu. Každý v Liberci vidí, že je možnost se kvalifikovat do evropských pohárů tak, jak zde bylo častým jevem a my se budeme snažit to zpět do Liberce přinést," uzavírá Hoftych s pohledem do budoucnosti.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. 11TEAMSPORTS
Mediální partneři
Beat radio Hattrick