FC Slovan Liberec | Hoftych, Koukal a Breite před začátkem ligy: Chceme bojovat o šanci na Evropu (+ video)
Menu Další Zavřít Zavřít
11.02.2020

Hoftych, Koukal a Breite před začátkem ligy: Chceme bojovat o šanci na Evropu (+ video)

Redakce
Liberec - V Press centru na stadionu U Nisy proběhla během úterý předsezonní tisková konference. Účastnil se trenér Pavel Hoftych, kapitán Radim Breite a sportovní ředitel klubu Zdeněk Koukal. Jaká témata se probírala? V článku naleznete i přiložené video.

Odchod Petara Musy a Romana Potočného. Největší téma nakousli hlavní aktéři téměř v úvodu. „Přání Romana po delších jednáních bylo přestoupit. Citlivý byl právě Petarův odchod, kterého si Slavia stáhla. Reagovali jsme tak, že zatím (není konec přestupového termínu) přišel Imad Rondić a Jakub Hromada. Šance se chytají i naši mladí hráči Kristian Michal, Radim Černický a Dominik Gembický, kteří podepsali nové smlouvy," komentoval Zdeněk Koukal.

Vzápětí na svá předchozí slova navázal. „Kádr máme omlazený, jsem rád, že máme v týmu i zkušenější hráče. Pokusíme se sestavit mančaft tak, aby fungoval a abychom hráli co nejlépe." Kádr pro jarní část nemusí být konečný, pracuje se na dalším posílení. „Všeobecně za klub pracujeme na příchodech. Není to jednoduché, na postu útočníka vzhledem k odchodu Petara Musy útočníka, žádnou druhou variantu jsme připravenou neměli. Přestupní termín běží. Myslím, že jednoho jména se ještě dočkáme," dodal Koukal.

Pokračoval trenér. „Příchod musí dávat smysl. Konkurenceschopnost klubu šla nahoru. Uvidíme, máme nějaké typy, musíme být přesvědčeni, že nám příchod pomůže." Slovan bude už od zápasu na Letné bojovat v nové sadě venkovních dresů.

Oficiálně byla představena bílá varianta, kterou hráči obléknou již v sobotu proti Spartě. Zároveň na domácích modrých dresech přibylo nové logo významného partnera ŽOS Trnava. Mluvilo se také o plánované rekonstrukci Hlavní tribuny a letní výměně trávníku, o které se můžete víc dočíst tady.

Kapitán Radim Breite věřil, že odchozí dokáže tým nahradit. „Je pro nás důležité, abychom drželi kontakt s nejlepší šestkou a navíc hrajeme stále pohár. Přes MOL Cup vede nejlepší cesta do pohárů. Co se týče odchodů, věřím, že dokážeme oba nahradit. Máme v týmu kvalitní hráče."

„Se sezonou jsme byli spokojeni až od desátého kola, povedlo se nám stabilizovat výsledky. Víme, že nám odešlo 16 branek, budeme potřebovat, aby byly branky nahrazeny celým týmem a abychom ještě trochu vyztužili defenzivu. Chceme se držet na pozicích, které nám zaručí boj o evropskou kvalifikaci," uzavřel Hoftych.

Kompletní záznam tiskové konferenci si najdete ve videu níže:

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker RR group service s.r.o
Mediální partneři
Rádio Impuls Náš region