FC Slovan Liberec | Hlavou jsem byl trochu dole, potřeboval jsem se trefit, prozradil Potočný
Menu Další Zavřít Zavřít
16.04.2019

Hlavou jsem byl trochu dole, potřeboval jsem se trefit, prozradil Potočný

Tomáš Honzejk
MLADÁ BOLESLAV/LIBEREC - Dlouhých devět jarních utkání čekal nejlepší podzimní střelec Slovanu Roman Potočný na ligový gól. Trefil se až ve 28. kole na hřišti Mladé Boleslavi a nasměroval tím Liberec za důležitým vítězstvím. "Důležité tři body a předvedený týmový výkon. Máme super kolektiv," váží si spoluhráčů nevyzpytatelný záložník.

Vstřelil jsi gól po dlouhé době. Jak sis to užil?

Užil jsem si to. Určitě mi to pomůže pro moje sebevědomí, protože jsem byl hlavou trošku dole. Za gól jsem strašně moc rád, ale důležité jsou tři body a náš týmový výkon. Vítězství patří celému mužstvu a ne jen nám, kteří jsme dali gól.

Věřili jste, že porazíte Mladou Boleslav, která zatím na jaře neprohrála?

My věříme, že porazíme každého. Musíme si věřit, protože kdybychom si nevěřili, nemůžeme hrát fotbal.

I proto se snažíte být v té skupině o titul, i když tam budou těžší soupeři?

Každý chce být co nejvýš, stejně tak i my. Nikdo nechce být někde uprostřed a být průměrný. Každý chce být nejlepší.

Oslava á la Superman po tvém gólu byla i pro Petra Svěceného, se kterým jsi o svých oslavách mluvil v pořadu TIKI-TAKA?

Ano byla. (úsměv) Tímto bych chtěl poděkovat všem z pořadu TIKI-TAKA, že jsem byl pozván. Gól byl i pro ně, ale hlavně pro mou rodinu, která mi přála a věřila, že už ho konečně dám.

Na jaře to byl tvůj první gól. Je to pro tebe velká úleva?

Pro mou psychiku veliká. Hlavou jsem byl trošku dole. Trošku jsem paběrkoval dle mého. Určitě mi to pomůže do dalších zápasů. Už jsem se potřeboval trefit.

Už před gólem jsi měl šance. Bylo znát, že ses dlouho netrefil?

První šanci jsem zakončil až moc dobře. Ani jsem sám nečekal, že to takto zakončím. Já mám ale na brankáře Šedu smůlu. Už na podzim mi chytil penaltu, takže jsem byl strašně rád, že jsem ho nakonec prostřelil. Dokonce to byl gól pravačkou a já už dříve řekl, že až se trefím pravou, tak s fotbalem skončím. Takže asi končím. (smích)

Tomáš Malinský prozradil, že tvůj gól sice nebyla nacvičená akce, ale že to zkoušíte po tréninku. Je to tak?

Ano, nebyla to nacvičená akce. Malča je takovej ´bejk´, který letí jen dopředu. Trenér mu říká, ať to tam nasype, tak to tam nasypal a naštěstí to propadlo až ke mně. Jsem za to rád. Vítězství patří celému týmu. Jsme skvělá parta lidí. Máme super kolektiv.

Tomáš Malinský je jeden z nejrychlejších hráčů ligy. Máš co dělat, abys ho stíhal a byl včas tam, kam centruje?

Trochu ano, ale on většinou zaběhne do autu. (smích) Dělám si samozřejmě srandu. Je to hodně rychlý hráč, a když má míč on nebo Pešek, snažíme se co nejrychleji běžet dopředu.

Do konce základní části se utkáte se Slováckem a Karvinou, což jsou týmy ze spodní poloviny tabulky. Věříte, že zvládnete obě utkání a udržíte si tak pozici ve skupině o titul?

Dle mého názoru je už v lize každý zápas těžký. Není to o umístění v tabulce. Určitě budeme chtít vyhrát oba zápasy a věřím, že se nám to povede a uhájíme šesté místo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans KEEN
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec rtm plus