FC Slovan Liberec | Finále MOL Cupu je tu! Slovan hostí ve středu v bitvě o vše pražskou Spartu
Menu Další Zavřít Zavřít
30.06.2020

Finále MOL Cupu je tu! Slovan hostí ve středu v bitvě o vše pražskou Spartu

Redakce
Liberec - Dlouho očekávaný zápas konečně přichází. Slovan bude ve středečním finále MOL Cupu od 20:15 hostit pražskou Spartu, která si před prohrou s Plzní připsala osm soutěžních výher v řadě a nachází se v ligové tabulce o jednu příčku nad naším mužstvem. Schyluje se k velké bitvě, zápas zároveň bude vzhledem k omezené kapacitě na stadionu v rámci opatření promítán na náměstí Dr. Edvarda Beneše.

AC Sparta Praha

Rozjetý vlak zatím nikdo nezastavil. Sparta pod trenérem Václavem Kotalem pookřála a z posledních devíti zápasů vyhrála rovnou osm. Stopku jí vystavila až v posledním ligovém kole plzeňská Viktoria, která na domácím trávníku zvítězila 2:1. Cesta Pražanů pohárem začala kostrbatě.

Po těsné výhře nad Jihlavou v rámci třetího kola se však Sparta nadechla k dvěma debaklům. V osmifinále deklasovala České Budějovice 4:0 a Baník přehrála na Letné dokonce 5:0. V semifinále si poradila těsně s plzeňskou Viktorií, když brala postup za výsledek 2:1.

Hned dva hráči Sparty okupují top 3 pozice v tabulce nejúspěšnějších ligových střelců. Libor Kozák i Guélor Kanga nastříleli shodně 12 branek, Benjamin Tetteh má zásahů sedm. Mezi asistencemi figuruje nejvýše jméno Adama Hložka, který přihrál svým spoluhráčům na gól už v sedmi případech. Proti Baníku v rámci předminulého kola dokonce rovněž dvakrát skóroval.

Slovan odehraje se Spartou v rámci jedné sezony už čtvrtý zápas. Na podzim přehrál Pražany doma 3:1, na začátku jara pak zvítězil na Letné 2:0. Naposledy před necelými dvěma týdny soupeři (vedenému už trenérem Václavem Kotalem) podlehl po smolném průběhu 1:4.

Sparťanská cesta pohárem:
3. kolo: Jihlava - Sparta 1:2
Osmifinále: České Budějovice - Sparta 0:4
Čtvrtfinále: Sparta - Baník 5:0
Semifinále: Sparta - Plzeň 2:1

FC Slovan Liberec

Slovan se připravuje na pohár v pozitivní náladě. O víkendu zvládl i bez Tomáše Malinského s Alexandrem Balutou duel s Baníkem, který rozhodli brankami Jakub Pešek a Kamso Mara. Záložník Michal Beran nastoupil poprvé v lize od začátku a uvedl se kvalitním výkonem, jenž přispěl k výhře 2:1.

Díky třem bodům a prohře Jablonce v Edenu se naše mužstvo posunulo na čtvrtou příčku tabulky, kde stále živí teoretickou šanci na třetí pozici a zároveň je jisté, že po výhře nad Baníkem neklesne níž než na pátou příčku. Pátá příčka by přitom v případě prohry ve finále MOL Cupu znamenala kvalifikační zápas o evropské poháry, v případě vítězství by se naopak Slovan kvalifikoval do předkol a za určitých okolností možná i základní skupiny Evropské ligy.

BILANCE SLOVANU SE SPARTOU V MOL CUPU


čtvrtfinále 2015/2016 Liberec – Sparta 2:1, 0:2 (postup Sparty)
finále 2007/2008 Liberec - Sparta 0:0 (3:4 pen)
semifinále 2003/2004 Sparta - Liberec 1:0

Tým kouče Pavla Hoftycha si užije domácí prostředí poprvé od osmifinálového zápasu s Teplicemi, po němž musel absolvovat náročné cesty do Uherského Hradiště a Olomouce. Obě zvládl. Vzhledem k omezené kapacitě na stadionu U Nisy kvůli státním opatřením bude na náměstí Dr. Edvarda Beneše vystavěna obrazovka, na níž bude zápas vysílán. Více informací se dočtete zde.

Liberecká cesta pohárem:
2. kolo: Mariánské Lázně - Liberec 2:5
3. kolo: Liberec - Prostějov 3:1
Osmifinále: Liberec - Teplice 2:0
Čtvrtfinále: Slovácko - Liberec 0:0 (2:4 po penaltách)
Semifinále: Olomouc - Liberec 1:2


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact