FC Slovan Liberec | Dvougólový oslavenec Malinský: Liberec si to zaslouží, je to špička české ligy
Menu Další Zavřít Zavřít
25.08.2019

Dvougólový oslavenec Malinský: Liberec si to zaslouží, je to špička české ligy

Šimon Knopp
Liberec - V 7. kole FORTUNA:LIGY ke stadionu U Nisy přijela pražská Sparta. Slovan od začátku působil velmi aktivně a nakonec zvítězil 3:1. Rozhodujícím mužem zápasu byl bezesporu narozeninový oslavenec Tomáš Malinský, který se dvakrát trefil a ještě vybojoval penaltu pro Potočného. "Dal jsem si tam šikovně nohu a on mě podrazil, z mého pohledu jasná penalta," komentoval celou situaci Malinský.

Jak bys zhodnotil dnešní zápas, bylo to složité?
Tak proti Spartě je vždycky trošku zvýšená motivace. Nám se podařilo vsítit na konci prvního poločasu vedoucí branku a věděli jsme, že to Sparta bude muset trošku otevřít. Shodou okolností jsme dali na 2:0. Předtím jsme tedy ještě přečkali začátek druhé půle, kde jsme trochu zaspali. Zaplať pánbůh, že tady bylo video, protože kdyby dnes nebylo, tak jsme za hlupáky a psalo by se o tom zase v médiích. Z téhle stránky je skvělé, že tu dnes video opravdu bylo. V závěru jsme dali na 3:1 a už jsme si to tak nějak pohlídali, i když Sparta byla stále nebezpečná. Ale Bagy (pozn. red. Filip Nguyen) to tam skvěle posbíral.

Jsou to nejvydařenější narozeniny v životě?
Nevím, zrovna to tak vyšlo. Myslím si, že v životě ještě asi přijde nějaký okamžik, který toto předčí.

Ale načasované pěkně, ne? Poprvé v životě dva góly během zápasu na narozeniny...
Tohle je prostě náhoda, jsem za to strašně rád. Myslím si, že i moje příbuzenstvo mě sleduje a podporuje. Člověk jím tímto udělá taky velkou radost a jsem opravdu šťastný.

Nějaké srandičky v kabině na toto téma byly?
Jo, tak jasný. Přišel jsem do kabiny, kluci mě hned polili vodou (úsměv). Tyhle okamžiky jsou skvělé, proto se to hraje. A musím říct, že po dlouhé době fanoušci stáli a tleskali. Toto si Liberec zaslouží, v předešlých zápasech jsme cítili křivdu, i toto fotbal přináší. Snad se nám to začne vracet, protože na hřišti působíme jako tým. Liberec si to zaslouží, je to špička české ligy.

Tím prvním gólem jsi brankáře asi hodně překvapil, nejspíše čekal přihrávku...
Ano, já jsem koukal, jestli tam někdo nabíhá. Kluci tam sice byli, ale nebyla by to přihrávka úplně do stoprocentní šance. Zavřel jsem oči a zkusil jsem to propálit, abychom měli za poločas alespoň nějakou střelu na bránu. Shodou okolností to tam spadlo a běželo se slavit.

Druhý gól byl už asi jednodušší, když ti to tam naservíroval Musa...
Já považuji tu první situaci za jednodušší. U té druhé měl člověk vteřinku, dvě na přemýšlení. Když já přemýšlím, tak to ne vždy dopadne dobře. Zaplať pánbůh, že to tam skončilo, 3:1, jak už jsem říkal, pohlídali jsme si to.

Věřil jsi si v koutku duše na hattrick?
Byl tam ke konci utkání nějaký protiútok. Říkal jsem si, mám to doplnit nebo nemám... Ale už jsem přemýšlel spíš na zadní vrátka a docházely síly.

Nebude to dneska drahé, dva góly na narozeniny?
Tak za tohle dá člověk peníze do kasy rád, proto se ten fotbal hraje. Tady v Liberci je skvělá parta a aspoň ji bude za co stmelit (úsměv).

Nevím, co běžně k narozeninám dostáváš, ale je tohle nejhezčí narozeninový dárek?
Hmm, už to takhle bylo jednou v Příbrami. Teď dva góly, ale, jak jsem říkal, v životě určitě přijdou situace, kdy bude narozeninový dárek ještě hezčí. Fotbal je sport, jednou je to nahoře, jednou dole. Já si jenom přeji, abych podával trošku více stabilní výkony a abychom těšili fanoušky.

Čím to je, že dáváš takhle góly na narozeniny?
Já nevím. Je to pěkné, že to zrovna takhle vyšlo. Už jsem na začátku dne vyslechl pár srandiček na toto téma. Říkal jsem si, že by to mohlo dopadnout a nakonec i dopadlo, takže super.

Teď je ta série čtyř porážek asi trochu zažehnaná, že?
Tak v Liberci to takhle není, pokud je nějaká prohraná série zápasů. Liberec se vždycky snažil hrát na špici, teď je tady jeden z nejmladších kádrů v lize a není jednoduché udržet stabilní výkonnost. Pojedeme na Bohemku, potrénujeme a budeme chtít bodovat.

Bylo na Spartě hodně znát, že není vše úplně v pořádku? Měli jste to v hlavách, že je třeba toho využít?
Já nechci hodnotit výkon Sparty, je to kvalitní tým, má určitě větší možnosti než Liberec, může si dovolit jiné hráče. O to jsme šťastnější, že jsme zápas zvládli a Spartu porazili.

Matěj Hanousek zmiňoval, že vůbec nečekal, že by to měla být penalta...
Já už jsem to říkal v televizi. Na Spartě asi mají jiné pravidlo, když je hráč podražený, je to faul. Nevím, jak on situaci viděl. Dal jsem si tam šikovně nohu a on mě podrazil, z mého pohledu jasná penalta. Video to potvrdilo. Jen mě mrzí, že rozhodčí stojí od situace patnáct metrů... Je smutné, že se k tomu takto vyjádří, když moc dobře ví, že mě zfauloval.

Co jsi říkal k tomu, když rozhodčí pískl penaltu za stavu 1:0 a bylo to před vápnem? Byl jsi hodně v šoku?
Jak jsem říkal, zaplať pánbůh, že tu bylo video. Protože tyto situace mohly být v náš neprospěch. Zase bychom tady seděli s rukama v dlaních a říkali si, kde bylo video. Díky videu skončily ty momenty tak, jak měly, po právu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Mattoni
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hitrádio Contact