FC Slovan Liberec | Dvougólový Sadílek: Budu si muset koupit chrániče od Koscelníka
Menu Další Zavřít Zavřít
27.02.2021

Dvougólový Sadílek: Budu si muset koupit chrániče od Koscelníka

Tomáš Honzejk
Liberec - Byl to ideální zápas. Od začátku v režii Slovanu, po poločase vedení 4:0, Milan Knobloch chytil další penaltu. Gólově se prosadili sváteční střelci Karafiát a Sadílek. Oba si připsali hned dvě branky. Pro oba to bylo zápasové maximum mezi dospělými. "Na hattrick jsem nepomýšlel. Vím, že nejsem žádný střelec," zůstává nohama na zemi Michal Sadílek.

První poločas vám vyšel skvěle. Čím si myslíš, že to bylo?

Úvod nám vyšel náramně. Hned v první minutě jsme měli šanci, kdy Rambo trefil tyč. Pak jsme Pardubice zavřeli a po dohrané standardce udeřili poprvé. Miky poslal dlouhý balón za obranu a já tam po chybě obránce vyplaval úplně sám a skóroval. Celý první poločas jsme byli v takovém laufu, že jsme ho dohráli až do stavu 4:0. Nesmíme zapomenout, že nám za stavu 3:0 pomohl Milan Knobloch, který chytil penaltu. Jinak byl ale první poločas snový a jsme rádi, jak nám vyšel.

Celkově vypadala předvedená hra velmi dobře. Už máte jako tým dostatečně natrénováno a víte o sobě na hřišti?

Myslím si, že už jsme sehraní. Přišli noví hráči, ale například Káfa už zde působil a tým zná. Dále přišli Jakub Nečas a Michal Faško, kteří mají svou kvalitu a dokážeme na hřišti společně hledat prostory, kde se objevujeme. Je to také zásluha trenérů, že o sobě víme a hrajeme do prostorů, kde se hráči nabízejí. Když nám to bude vycházet jako v utkání s Pardubicemi, budeme jedině rádi.

První gól v nejvyšší české soutěži jsi oslavil “letadýlkem”. Byla to spontánní reakce nebo to mělo hlubší význam?

Upřímně řečeno jsem vůbec nevěděl, co mám dělat. (smích) Nakonec jsem udělal letadýlko. Ani nevím, jak mě to mohlo napadnout. Je vidět, že moc branek nedávám a i oslava bylo pod úrovní. (úsměv)

Dle statistik jsi zažil poprvé dvougólový zápas mezi dospělými. V čem Ti tento zápas tak sedl?

Sedl mi první poločas, stejně jako celému týmu. Škoda, že branek nakonec nebylo ještě více. Za stavu 4:0 jsme věděli, že prostory na skórování budou a měli jsme jich lépe využít a šance dohrát. Výsledek 4:1 ale samozřejmě bereme a jsme rádi, jak nám zápas vyšel po remíze v Karviné, kde jsme měli také zvítězit.

Myslel sis i na hattrick?

O poločase samozřejmě byly nějaké narážky od spoluhráčů. Já to v hlavě ale neměl. Vím, že nejsem žádný střelec a už tohle pro mě byla třešnička na dortu. Hlavní je, aby se dařilo týmu a vyhrávali jsme.

Cítil jste už před zápasem, že by to mohlo být tzv. ono?

Ani ne. Před zápasem jsem dokonce doma zapomněl chrániče a volal vykartovanému Maťovi Koscelníkovi, jestli by mi nepřinesl a nepůjčil jeho. V nadsázce jsem mu řekl, že když dám gól, políbím je. Nakonec z toho byly góly dva. Po zápase mi Maťo říkal, že mluvil s trenéry před utkáním a předpověděl, že gól dám. Nejspíš si budu muset ty chrániče od Maťa koupit. (úsměv)

Před koncem první půle chytil Milan Knobloch penaltu. Pomohl vám tento okamžik hodně?

Jak jsem věřil proti Zlínu, že Tomáš Poznar nepromění penaltu, věřil jsem i tentokrát, že to Milan chytí. Jsme rádi, že se mu daří. Máme kvalitní gólmany, kteří nám pomáhají. I díky Milanovi jsme utkání zvládli tak, jak jsme ho zvládli.

V týdnu vyšel Tvůj obsáhlý rozhovor pod projektem ´Bez frází´. Neměl bys poskytovat rozhovory před zápasy častěji?

Asi bych měl dělat rozhovory každý den nebo alespoň před zápasy, abych šel na hřiště s čistou hlavou. (smích) Samozřejmě si dělám srandu. Jsem rád, že to proti Pardubicím takto vyšlo, ale neviděl bych v tom nic speciálnějšího. Kluci mi to ale dávali sežrat, takže narážky budou určitě pokračovat.

Stihl jste se už o svém výkonu pobavit s bratrem Lukášem?

S bráchou jsem ještě nemluvil. Jen mi po zápase napsal zprávu s gratulací, kde stálo, že jsem střelec. (úsměv) Vím, že Slovácku, kde brácha hraje, se daří. My se snažíme na ně dotáhnout a znepříjemnit jim pozici, aby byli pod tlakem.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Masea
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec eFotbal