FC Slovan Liberec | Druhá polovina bojů v základní skupině začíná, k Nise přijede Hoffenheim
Menu Další Zavřít Zavřít
25.11.2020

Druhá polovina bojů v základní skupině začíná, k Nise přijede Hoffenheim

Redakce
Liberec – Zatím jen tři body za výhru nad Gentem. Slovan se pokusí ve čtvrteční odvetě s Hoffenheimem rozšířit bodový účet základní skupiny L, duel U Nisy začíná v 18:55. Vysílat ho bude kanál Nova Sport 2.

TSG 1899 Hoffenheim - Bod na zápas v Bundeslize, Evropa bez chyby

Německý celek v posledních týdnech rovněž prošel koronavirovou nákazou a v Bundeslize se mu nedaří úplně podle představ. S osmi body z osmi odehraných zápasů mu patří dvanáctá příčka tabulky, naposledy Hoffenheim remizoval se Stuttgartem 3:3, o vedení přitom přišel až ve třetí minutě nastavení.

Kolo předtím prohrál s Wolfsburgem 1:2, zkraje listopadu pak s berlínským Unionem 1:3. Na evropské scéně jsou však „Die Kraichgauer" prozatím bezchybní, Hoffenheim přehrál všechny své soupeře a inkasoval zároveň jen jediný gól.

Na úvod přehrál Crvenou zvezdu 2:0, ve venkovním zápase s Gentem (1:4) obdržel branku až ve třetí minutě nastavení. Na závěr první poloviny základní skupiny přivítal Hoffenheim v Sinsheimu improvizovanou sestavu našeho mužstva, která nakonec domácím podlehla vysoko 0:5. Šlo o nejvyšší porážku našeho mužstva v evropských pohárech, avšak nikoliv o rekordní prohru ve skupinové části EL.

Nejlepším střelcem našeho nadcházejícího soupeře je útočník Andrej Kramarič, který se prosadil už devětkrát v pěti zápasech. Šest branek dal Munas Dabbur, tři trefy má arménský levý křídelník Sargis Adamjan.

Zveřejnil(a) FC Slovan Liberec dne Sobota 21. listopadu 2020

FC Slovan Liberec – Nevydařené derby i kompletní odveta

Slovan v posledních dvou zápasech Evropské ligy inkasoval shodně pět branek, naopak v lize se mu povedlo ještě před reprezentační přestávkou porazit Teplice 2:1 po brankách Tarase Kačaraby a Jakuba Peška. Poslední duel však našemu mužstvu nevyšel podle představ, teprve podruhé v historii prohrál domácí ligové Podještědské derby a to poměrem 1:3. Branku vstřelil Kamso Mara z penalty.

Těšit však realizační štáb může skutečnost, že se kádru povedlo překlenout nejhorší koronavirové období a může opět nastupovat ve stabilní sestavě. K dispozici by Pavlu Hoftychovi měl být také Jakub Pešek, jenž proti Jablonci nemohl hrát kvůli karetnímu trestu.

Dosavadní dva góly Slovanu v základní skupině Evropské ligy vstřelili Júsuf a Jan Matoušek, co se týče ligových duelů, dařilo se nejvíc Jhonu Mosquerovi s Michaelem Rabušicem. Oba se prosadili celkem čtyřikrát. Přidá někdo z výše zmiňovaných další zápis do gólových statistik?

To se dozvíme už ve čtvrtek od 18:55 U Nisy. Zápas bude vysílat kanál Nova Sport 2, držte našim klukům v důležité bitvě palce!

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Hennlich
Mediální partneři
rtm plus Rengl