FC Slovan Liberec | Do exkluzivního klubu stovkařů se dostali Mikula s Rabušicem
Menu Další Zavřít Zavřít
26.12.2020

Do exkluzivního klubu stovkařů se dostali Mikula s Rabušicem

Redakce
Liberec – Sto zápasů za Slovan? Takovou metu se nepodaří překonat jen tak někomu. Do exkluzivního klubu hráčů, kteří odehráli trojciferný počet ligových zápasů za naše mužstvo, nově vstoupili kapitán Jan Mikula a útočník Michael Rabušic, který si připsal jubilejní start na Letné. Kdo ze současného kádru je nejblíž „stovce“?

U obou jde o krásná čísla. Kapitán Jan Mikula odehrál svých sto zápasů za Slovan vcelku, jelikož za naše mužstvo bojuje už od sezony 2016/17. Další ligové starty zapsal levý krajní bek také za Slavii a Jihlavu, ani v jednom angažmá si však nepřipsal takovou sumu střetnutí jako u nás.

Pro Mikulu byl jubilejní symbolicky zápas v pražském Edenu, odkud do Liberce přestupoval. Během aktuální sezony zkušený obránce nastoupil už do jedenácti utkání ve FORTUNA:LIZE, v nichž jednou asistoval. Celkem za Slovan posbíral tři branky a šest asistencí.

U Michaela Rabušice je součet odehraných utkání trochu komplikovanější, do Slovanu se totiž vracel hned dvakrát. Během své první éry po přesunu z Brna startoval v 69 utkáních, při prvním návratu přidal dalších 19 duelů. Zbylý počet zápasů zkompletoval v aktuálním ročníku, před nímž do Liberce přišel jako volný hráč.

V dresu našeho mužstva „Rambo“ vstřelil už 30 ligových gólů a k tomu přidal také sedm asistencí. Během nynější sezony mířil přesně už šestkrát a v podzimní části byl vůbec nejúspěšnějším střelcem týmu před kolumbijským křídelníkem Jhonem Mosquerou.

Další starty si připsal Rabušic v dresech už zmiňované brněnské Zbrojovky, Jihlavy a Českých Budějovic. Jednoznačně nejvíc jich má však pod Ještědem, plánuje navíc přidat další. „Stovka zápasů za takový klub jako je Liberec... Vážím si toho. Chtěl bych jich ale ještě spoustu přidat, uvidíme, jak to půjde a jak vydrží zdraví," komentoval 31letý útočník.

„Vzpomínek v libereckém dresu mám hodně. Samozřejmě nejvýš je titul, konkrétně třeba výhra 3:0 na Spartě, kdy jsme ji herně přejeli. A pak samozřejmě Evropa... Zážitků mám opravdu moc v kabině i mimo ni, vždy jsme byli skvělá parta. Právě tím je Slovan proslulý, myslím, že řada kluků by si to tady chtěla vyzkoušet," pokračoval Rabušic.

Kdo má ke stovce startů z aktuálního kádru nejblíž? Stoper Taras Kačaraba, jemuž chybí necelá dvacítka duelů, pak brankář Filip Nguyen, Jakub Pešek a Kamso Mara. Jednoznačným historickým lídrem statistiky je Tomáš Janů, ten zapsal v Liberci celkem 310 utkání. Na druhém místě figuruje Jan Nezmar a na třetím současný trenér B-týmu Petr Papoušek.

Klub ligových libereckých stovkařů

310 – Tomáš Janů
241 – Jan Nezmar
219 – Petr Papoušek
184 – Miroslav Holeňák
183 – Libor Janáček
175 – Josef Lexa
148 – Ladislav Maier (B)
143 – Jiří Štajner
143 – Ivan Hodúr
138 – Pavel Čapek
138 – Zbyněk Hauzr (B)
129 – Pavel Košťál
128 – Jiří Fleišman
118 – Vladimír Coufal
117 – Radim Breite
115 – Antonín Kinský (B)
113 – Josef Šural
110 – Martin Čupr
109 – Ondřej Karafiát
108 – Josef Jinoch
107 – Martin Hašek
106 – Bohuslav Pilný
105 – Peter Šinglár
104 – Luboš Zákostelský
103 – Jan Mikula
101 – Miloš Bosančič
100 – Michael Rabušic

Kdo ze současných hráčů kádru má nejblíž ke stovce startů?

81 – Taras Kačaraba
73 – Filip Nguyen (B)
72 – Jakub Pešek
64 – Kamso Mara
52 – Martin Koscelník

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Dům kultury
Mediální partneři
Rengl eFotbal