FC Slovan Liberec | Do čeho jsem kopnul, to mi tam spadlo, raduje se po výhře Karafiát
Menu Další Zavřít Zavřít
26.02.2021

Do čeho jsem kopnul, to mi tam spadlo, raduje se po výhře Karafiát

Ondřej Marko
Liberec – Náš tým se poprvé v rámci ligy utkal s Pardubicemi na domácím stadionu. Naposledy jsme s nimi hráli v září, kdy jsme v Praze prohráli 0:3. Dnešní zápas tedy byla pořádná odveta. Duel rozhodl náš skvělý první poločas, ve kterém se po dvou brankách trefili Michal Sadílek a Ondřej Karafiát. K tomu v něm ještě chytil Milan Knobloch penaltu. Na konečný výsledek 4:1 snížil Huf.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání z tvého pohledu?

Hodnocení bych asi rozdělil na dva poločasy. První půle byla z naší strany až neuvěřitelná, jak jsme na Pardubice vletěli a dali tři rychlé branky. To si myslím, že určilo ráz celého utkání.

Může se jednat o tvůj životní zápas, v předchozích 120 jeden gól, dnes dva. Čím to bylo?

Nechápu, nedokážu si to vysvětlit. Asi se střetla Venuše s Marsem v jedné rovině, opravdu nevím. Asi to opravdu byl životní zápas. Hrálo se mi dobře, trenéři nás na Pardubice dobře připravili. Věděli jsme, že hrají vysoko, takže jsme vše sypali za ně. Myslím si, že s našimi krajními hráči to je zabijárna, hrát takhle vysoko a s takovým rizikem. Utkání nám celkově sedlo a do čeho jsem kopnul, tak mi to tam spadlo. Zápas to asi byl životní.

Cítil jsi už před zápasem, že by se ti mohlo takhle dařit?

Před utkáním jsem se cítil dobře. Minule jsem odpočíval, protože po Zlíně jsem toho měl dost. Připravovali jsme se a udělali maximum, byli jsme na hotelu. Jsem rád, že to takto vyšlo a Pardubice jsme porazili.

Vyhovuje ti současná pozice ve středu pole? Dostáváš se pak díky ní i do zakončení.

Asi se na ní teď momentálně cítím líp. Ale je mi jedno, na jaké pozici nastupuji, protože pro mě je důležité, abych hrál. Nejlíp se cítím uprostřed hřiště a je mi celkem jedno, jestli na stoperovi nebo středu zálohy. Teď aktuálně se uprostřed zálohy cítím dobře.

Zažil jsi někdy tak dobrý vstup do zápasu?

Asi až takhle dobrý ne. V Ostravě jsme měli super herní vstup do zápasu, ale tam nám to zase nevyšlo výsledkově. Dnes nám vyšlo obojí. Myslím si, že jsme na Pardubice vletěli od začátku a bylo to neskutečné, jak jsme dokázali jít do vedení.

Dle statistik jste čekal na ligovou branku čtyři roky, byly dlouhé?

Hodně dlouhé a jsem rád, že mi to tam dnes padlo hned dvakrát. Doufám, že teď nebudu čekat další čtyři roky, to už bych možná také mohl mít po kariéře. Tak doufám, že se někde něco otevře a začne mi to tam padat.

Jak byla tahle výhra důležitá v boji o poháry?

Tak určitě byla důležitá, ale zatím si nedáváme žádné cíle do hlavy. Samozřejmě, kdyby se povedly poháry, tak by to bylo úžasné. Snažíme se jít zápas od zápasu, makáme celý týden abychom předvedli dobrý výkon a vyhráli. Myslím si, že pokud budeme takto dál pokračovat, tak odměna přijde.

Téměř celý první poločas propršel, v jakém stavu byl trávník?

Musím říct, že na to, jaké je počasí, tak je trávník v dobré kondici. Samozřejmě, teď po zápase už nevypadal tak dobře. Pro mě asi lepší, že trochu sprchlo. Míč se pak pod nohama nezasekával, jezdilo to a hra pak měla rychlejší spád. Takže si myslím, že to i k naší hře přispělo. Lépe se pak dávaly balony za obranu, pro nás byl celkově déšť plus.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
La Piazza Knorr-Bremse
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact