FC Slovan Liberec | Derby je tu! Juniorka přivítá v pondělí Jablonec!
Menu Další Zavřít Zavřít
16.03.2019

Derby je tu! Juniorka přivítá v pondělí Jablonec!

Redakce
Liberec - Poslední kolo základní části Juniorské ligy je tu! A bude pěkně pikantní. Do Liberce totiž zamíří rival z Jablonce, který opanoval první vzájemné střetnutí sezony poměrem 3:2. Oplatí mu Slovan předchozí výsledek? Duel startuje v pondělí ve 13 hodin a odehraje se v Turnově.

Druzí, třetí, nebo čtvrtí?

Ačkoliv by se mohlo zdát, že v posledním kole, co se tabulky týče, už o tolik nepůjde, zdání klame. Slovan kvůli poslední porážce s Hradcem Králové může ztratit třetí příčku a propadnout se za aktuálně čtvrtou Bohemku, která na naše mužstvo ztrácí pouhý bod. Naopak svěřenci trenérů Papouška s Myslivcem mají bodovou ztrátu na druhou Mladou Boleslav. Mohou tak skončit na třech různých příčkách.

Mladou Boleslav čeká v posledním kole pražská Dukla, Bohemians 1905 poměří síly s Plzní a Slovan vyzve k souboji na ostří nože sousední Jablonec. O první příčku již jistě nemůže přijít pražská Sparta, která má na čele pohodlný dvanáctibodový náskok.

Slovan je v derby úspěšnější, v posledních letech končí měření sil debaklem

Jablonec okupuje v tabulce poslední dvanáctou příčku s šestnácti body, avšak v prvním měření sil naše mužstvo porazil 3:2. Zároveň bývají vzájemné zápasy v posledních letech značně nevyzpytatelné. V sezoně 2016/2017 nejprve Slovan vyhrál na podzim vysoko 6:1 a na jaře naopak prohrál 1:4. V minulém ročníku modrobílí opanovali obě klání.

Jablonečtí vyhráli naposledy 17. února proti Teplicím, když zvítězili těsně 1:0. Od té doby nestačili na Bohemku (0:4), Viktorii (1:2) a Příbram (4:6). Motivace proti Slovanu jim ale rozhodne chybět nebude.

Atraktivní utkání přivítá Turnov a jeho začátek je naplánován na pondělních 13 hodin.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Jablonec
13 ZÁPASY 13
7 VÝHRY 5
1 REMÍZY 1
29 VSTŘELENÉ GÓLY 18

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FK Jablonec - FC Slovan Liberec 3:2 (2:2)

Branky: 13. Čvančara, 30. Čvančara, 82. Breda – 18. Wesley, 20. Wesley.

Rozhodčí: Matějček – Černý, Poživil.

ŽK: 46. Čvančara – 54. Michal, 80. Vuklišević.

Jablonec: Richter – Petržilka, Peřina (68. Dostál), Bělina, Landfeld (75. Maqastena), Breda, Kozák, Kebísek, Pleštil, Horáček, Čvančara (79. Hajdo).

Slovan: Nguyen – Köstl, Ulbrich, Fukala, Vrabec, Baláž, Kazda, Wesley (88. Drahoš), Vuklišević, Michal (79. Prokš), Gembický (67. Petr).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avled Niosport
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec