FC Slovan Liberec | Debutant Cancola: Lidé v Liberci mě přivítali hezky
Menu Další Zavřít Zavřít
22.09.2020

Debutant Cancola: Lidé v Liberci mě přivítali hezky

Redakce
Liberec - Má za sebou premiéru v dresu Slovanu. David Cancola zapsal během duelu s Karvinou první minuty ve FORTUNA:LIZE, jak se očima trenéra Pavla Hoftycha debut rakouskému záložníkovi povedl? A jaké jsou jeho největší přednosti?

Přišel z Hartbergu hrajícího rakouskou Bundesligu. Střední záložník David Cancola odcestoval s týmem už do Litvy, první porci minut si ale odkroutil až U Nisy proti Karviné (1:1). Duel skončil remízou a právě pozdní inkasované branky 23letý Rakušan litoval.

„Cítil jsem se dobře. Jsem rád, že jsem dostal šanci debutovat, ale soupeř v 90. minutě skóroval, což trochu moji premiéru kazí," věděl Cancola. Potěšilo ho, že se dá v klubu komunikovat jeho rodným jazykem. „Dá se tu domluvit docela dobře německy, což mě samozřejmě těší. Lidé mě v Liberci hezky přivítali, ale rád bych se naučil i trochu česky, aby se zlepšila komunikace na hřišti.“

Podle trenéra Hoftycha je třeba ještě s nadějným středopolařem pracovat. „David má naučený z Austrie Vídeň styl závislý na držení míče a rychlé spolupráci s ostatními hráči. Chceme hrát trochu jinak." Po adaptaci by však mohl být Cancola velkým přínosem.

Mezi největší přednosti nejnovější akvizice našeho mužstva patří cit pro to, kde se zrovna nachází balon. „A navázání míče i rychlý přechod směrem nahoru do stran. Jde o zajímavého hráče, ale potřebujeme čas, který nemáme," narážel kouč Slovanu na čtvrteční bitvu proti rumunskému FCSB.

„Těší mě, že jsem mohl být už i minulého předkola a strávit tak nějaký čas s týmem. Z mého pohledu jsme ve Vilniusu byli velmi dominantní, zejména během první půle," popisoval Cancola. „Pak jsme hráli proti větru, navíc jsme inkasovali kontaktní gól a dostali jsme se pod tlak. Přesto se nám ještě v závěru podařilo branky přidat."

V Rumunsku, kde se Slovanu dlouhodobě nedaří, nastoupí naše mužstvo už ve čtvrtek od 19:30.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny Inago
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls