FC Slovan Liberec | Co jsem ve Slovanu, tak jsme v Boleslavi vždy vyhráli, chlubí se Potočný
Menu Další Zavřít Zavřít
27.10.2019

Co jsem ve Slovanu, tak jsme v Boleslavi vždy vyhráli, chlubí se Potočný

Tomáš Honzejk
MLADÁ BOLESLAV/LIBEREC - Slovan překvapil Mladou Boleslav a ukončil její letošní domácí neporazitelnost. Dvakrát se trefil chorvatský útočník Petar Musa a třetí branku přidal ze značky pokutového kopu tradiční exekutor Roman Potočný. Znovu jsme tak dokázali, že se nám proti týmu z města automobilů daří, jelikož se Liberci povedlo porazit Mladou Boleslav již pošesté v řadě.

Zápas pro naše hráče nezačal úplně nejlépe. Domácí byli ze začátku nebezpečnější. První gól však vstřelil Slovan. "Prvních 30 minut jsme spali. Boleslav se na nás valila. Chyběl nám střed hřiště a neměli jsme odražené balóny. Povedlo se nám dát z první střely na bránu gól a to nás zvedlo. Druhý poločas už byl celkově v naší režii," zhodnotil utkání střelec proměněné penalty Potočný. "Dělali jsme vše pro to, abychom vyhráli. Jsem velice šťastný za tři body i moje dvě branky," doplnil ho Musa. Chorvatský útočník přitom neměl zrovna nejtěžší úlohy při skórování. "Sice jsem dával oba góly do poloodkryté, respektive odkryté brány, ale není to jednoduché. Člověk si musí dobře vybrat místo, a to se mi povedlo. Pak už jsem vždy jen uklidil míč do sítě," okomentoval své gólové situace.

Roman Potočný: "Musa se bál, že to bude mít drahý."

Druhý gól přitom možná mohl vstřelit Roman Potočný. Brankář Mladé Boleslavi Stejskal ale riskantně vyběhl a ´Potok´ se tak rozhodl pro přihrávku. "Kdyby nevyběhl, tak bych šel sám na bránu a myslím si, že bych dal gól. Věřil jsem si. Mrzí mě spíš situace, kdy jsem přihrával Malčovi (Tomáš Malinský) do prázdný. Celou dobu jsem chtěl naznačit, ale viděl jsem, že letí jako blázen (úsměv), tak jsem mu chtěl přihrát před prázdnou bránu, ale brankář mě přečetl," vrátil se k situaci, kterou Stejskal odhadl o poznání lépe. Při penaltě pak měl náš nejlepší střelec také notnou dávku štěstí, že ho brankář nevychytal. "Trochu ve mně zatrnulo, když to škrtl nohama. Za tohoto stavu jsem chtěl kopat na jistotu doprostřed brány," prozradil, co ho vedlo k tomuto umístění střely. A proč vlastně penaltu nekopal v tu chvíli dvougólový Musa? "Říkal jsem mu: "Chceš si dát hattrick?", ale odpověděl mi, že ne. Asi se bál, že by ho to stálo moc peněz do kasy," pousmál se Potočný.

Do utkání nemohl z lavičky zasáhnout hlavní trenér Pavel Hoftych. Hráči to ale nijak výrazně nevnímali. "Nás to nijak neovlivnilo. Medy (Pavel Medynský) je jeho pravá ruka. Byl možná ještě více aktivní jako hlavní trenér. Byl hodně slyšet. Nijak speciálně jsme se tedy po této stránce na zápas nepřipravovali," promluvil za tým Potočný. Pak už se řeč stočila k následujícímu týdnu, kdy nás čekají dva domácí zápasy. V rámci MOL Cupu přivítáme Teplice a o víkendu pak budeme bojovat s Příbramí o ligové body. "Určitě budeme chtít oba zápasy vyhrát. Jsme rádi, že jsme Boleslavi ukončili jejich domácí sérii sedmi vítězství v řadě. Za tři roky, co jsem ve Slovanu, jsme v Boleslavi vždy vyhráli. Daří se nám tu, takže jsem věřil, že vyhrajeme i toto utkání," pochlubil se vítěznou bilancí hráč se třináctkou na zádech.

Zároveň si je ale vědom, že proti svému bývalému klubu už to tak růžové není. "Proti Teplicím se nám nedaří tolik jako proti Boleslavi. Tento výkon nás povzbudí a určitě budeme chtít hrát lépe než ligový zápas, kdy jsme doma remizovali 1:1, protože to jsme nehráli dobře," vzpomněl si na domácí remízový zápas z poloviny září.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Immergas
Mediální partneři
rtm plus Hitrádio Contact