FC Slovan Liberec | Bylo by špatné nepotvrdit výhru na Spartě doma s Bohemkou, ví nový kapitán Mikula
Menu Další Zavřít Zavřít
23.02.2020

Bylo by špatné nepotvrdit výhru na Spartě doma s Bohemkou, ví nový kapitán Mikula

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Od příchodu Pavla Hoftycha jeho pozice stále sílila, až se po podzimní části této sezóny stal kapitánem. Na jaře zatím dovedl mužstvo k maximálnímu možnému zisku šesti bodů ze dvou utkání. Těžkou hlavu z toho, že je kapitánem, si ale nedělá. "Největší změnou bylo zaplacení do týmové kasy," smál se po utkání Mikula.

Výhru na Spartě jste potvrdili domácím vítězstvím nad Bohemians 1905. Jaké jsou dojmy po utkání?

Samozřejmě jsme šťastní. Žádný zápas není lehký. Když jsme zvládli Spartu, říkali jsme si, že by bylo špatné to doma nepotvrdit. Nakonec jsme vyhráli, což je super.

S čím jste šli do utkání?

Je únor, takže hřiště ještě nejsou v tak dobrém stavu. Věděli jsme, že to bude spíše bojovný zápas. Chtěli jsme být bojovní, neprohrávat v soubojích a dát góly.

Potvrdily se vaše předpoklady? Bylo utkání bojovné?

Určitě ano. Ze začátku vždy chvíli trvá i týmům se pořádně rozehrát. Někdy to není ani tolik o fotbale. Nějaké věci z naší strany ale byly super. Dali jsme tři góly a v závěru ještě mohli nějaké přidat. Tři body jsou super.

Jak moc vám pomohla penalta v 15. minutě? Nakoplo vás to?

Řekl bych, že jsme na ně vlétli a do té doby hráli dobře. Po gólu to ale naopak spíš trošku upadlo a Bohemka vyrovnala. Naštěstí Kuchtič celkem brzy odpověděl a pak už jsme to dohráli.

Klokani vyrovnali prakticky z ničeho. Přišla ztráta koncentrace po vstřelené brance?

Asi ano. Jak míč přešel přes vápno, možná jsme trochu polevili a řekli si, že je konec situace. Bohemka to ale dohrála a dala gól.

S čím jste vstupovali do druhého poločasu?

Chtěli jsme přidat další gól. Nechtěli jsme v domácím prostředí jen bránit. Naštěstí se nám to brzy povedlo a tím se utkání prakticky rozhodlo.

V posledních 10 minutách ale byli Klokani ještě nebezpeční. Opět došlo k polevení?

Asi ano. Když vedete o dvě branky pět minut před koncem, tak nějak si říkáte, že už by neměli dát dvě branky. Možná jsme spíš ještě my chtěli dát další gól a objevila se v obraně okénka. Alespoň víme, na čem do příštího zápasu zapracovat.

Tvá pozice pod trenérem Hoftychem zesílila. Navíc ses po odchodu Radima Breiteho stal kapitánem. Mění se pro tebe něco?

Neřekl bych, že má pozice zesílila. Jsem tu služebně druhý nejstarší. Spíš to vyplynulo ze situace. Jinak je situace pořád stejná, ať jsem kapitánem nebo ne.

Mění se s kapitánskou páskou tvá role v kabině?

Musel jsem zaplatit do kasy. To je největší změna. (úsměv)

Jak moc je povzbuzující, že i po odchodu dvou nejlepších střelců Potočného s Musou se prosazují další hráči?

Střelci jsou samozřejmě skvělí, ale někdo jim tam také musí ten míč dostat. Kluci (Potočný s Musou) tu odvedli fantastickou práci. Přeji jim jen to nejlepší. Teď jsou tu ale jiní a musí dávat góly oni.

Jan Kuchta vstřelil proti Bohemians dvě branky. Je na něm vidět pokrok za poslední měsíc?

Za poslední měsíc nevím. On je ale celkově nepříjemný jako útočník pro ostatní obránce. V tomto zápase se dostal dobře do šancí a dal dvě branky. Dříve hrál podle mého taky dobře, jen mu to tam nepadalo.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex Dineva
Mediální partneři
rtm plus Liberecká drbna