FC Slovan Liberec | Byl to pro nás důležitý zápas, potřebovali jsme ho zvládnout, radoval se z výhry Rabušic
Menu Další Zavřít Zavřít
16.12.2020

Byl to pro nás důležitý zápas, potřebovali jsme ho zvládnout, radoval se z výhry Rabušic

Šimon Knopp
Liberec - Slovan prolomil sérii tří ligových zápasů bez výhry. Proti oslabené Opavě si ve 12. kole FORTUNA:LIGY připsal do tabulky všechny tři body za výsledek 2:0. První branku vstřelil již ve druhé minutě z penalty Michael Rabušic. „Snažili jsme se rozhodnout co nejdříve. Šanci jsem měl proměnit hned, ne až poté z penalty,“ komentoval celou situaci Rabušic, který se zaslouženě podle fanoušků stal s 35 % hlasů hráčem utkání.

Jaké máš dojmy z dnešního duelu?
Dojmy jsou vesměs dobré. Byl to pro nás důležitý zápas, potřebovali jsme ho zvládnout, abychom se trochu dotáhli na ostatní. A to se povedlo. Už včera se řešilo, zda Opava přijede či nepřijede, jestli se bude hrát nebo ne... Ale my jsme si dali do hlavy, že se hraje, a že ten zápas musíme zvládnout. Jeli jsme takhle do Teplic a víme, že ty zápasy jsou ošidné. Proto jsme na ně chtěli vlétnout a rozhodnout zápas co nejdříve. Gól nám pomohl.

Pálí ti to dál, penaltu si okořenil dobrým výkonem... Jak jsi spokojený s podzimem, který se blíží ke konci?
Samozřejmě jsou dvě roviny, jedna je týmová a druhá je moje osobní. V té týmové mi chybí takových šest bodů, které jsme mohli určitě získat a zbytečně jsme je ztratili. K té mé osobní, šest gólů je samozřejmě hezkých. Dnes byly nějaké šance a mohl jsem přidat ještě další branky... Dobré to je pro mě i psychicky, věřím si. Zbývají dva zápasy a doufejme, že některý z nich vyhrajeme a já třeba ještě gól přidám.

Co říkáš na aktuální ligový ročník, jak moc je rozdílný oproti ostatním, které jsi hrál? Liga se dohrává „anglickým týdnem“, některé týmy kvůli nakaženým nehrají, jiné ano...
To je zvláštní. Na to, že se hraje bez diváků jsme si už docela zvykli, začátky byly horší, ale teď už to celkem jde. Ke covidu nevím moc co říci, podmínky nejsou pro všechny stejné. Mělo by se to nějakým způsobem vyřešit... My jsme hráli se 14 nakaženými, Brno i Opava také. Jiní jdou do karantény, a tím pádem si to odloží. Kdyby hrály všechny týmy, tak si myslím, že to je regulérní. Sice by na zápasy postavily béčko, ale podmínky by byly stejné. Mělo by se ujasnit, jak to je...

Nebavili jste se náhodou před začátkem s trenérem? Neříkal ti, ať dáš gól, že jsi měl tak rychlý nástup?
On mně to říká vždy (úsměv), říkám si to i já. Ale byl to úkol, začal zápas a my jsme na ně chtěli vlétnout. Snažili jsme se rozhodnout co nejdříve. Šanci jsem měl proměnit hned, ne až poté z penalty. Trochu si to i vyčítám, že to trvalo o něco déle. Ale zaplať pánbůh za to.

Jak náročný byl celý podzim fyzicky, vzhledem i k okolnostem (Evropská liga, covid)?
Když to porovnám s první sezónou, ve kterém jsme hráli Evropu, tam jsem odehrál za podzim 30 zápasů. To si myslím, že bylo mnohem náročnější, hráli jsme téměř jen v jedné sestavě. Teď to bylo takové zvláštní, hráli jsme Evropu, ale ligu ne... Zbývají ještě dva zápasy a myslím, že o únavě není řeč. Jsou tu mladí kluci a ti prostě musí běhat.

Za Opavu dnes nastoupilo několik mladíků včetně brankáře, co říkáš na jejich výkon?
Musím je pochválit. Brankář, jestli to je pravda, že mu je šestnáct let, tak chytal výborně. Musím pochválit i Radka Kováče, že s nimi chce hrát fotbal, kombinovali... Ani jsem nečekal, že by takhle mohli hrát. Přál bych jim, aby se jim dařilo, pokud se budou takto prezentovat. Myslím, že by mohli začít sbírat body, když se uzdraví. Fandím hezkému fotbalu a oni dnes opravdu hráli dobře.

Hned za tři dny nás čeká další domácí duel proti Mladé Boleslavi. Co udělat pro to, aby to dopadlo také vítězně?
Připravit se na to úplně stejně. Klíčové bylo zvládnout dnešní duel s Opavou. Hrajeme doma, neexistuje nic jiného než vítězství a přes to „nejede vlak“.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DPMLJ Ricoh
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus