FC Slovan Liberec | Breite: Porazit Spartu má zvuk, ale nesmíme koukat, proti komu hrajeme
Menu Další Zavřít Zavřít
26.08.2019

Breite: Porazit Spartu má zvuk, ale nesmíme koukat, proti komu hrajeme

Redakce
Liberec - Velká výhra, důležité tři body. Slovan navázal na výhru v Karviné a ve výborné atmosféře porazil pražskou Spartu 3:1. Tým vedl v zápase, který místy připomínal kolbiště, kapitán Radim Breite. Jak duel viděl a co říká na výkon dvougólového Tomáše Malinského?

Zápas to byl divoký. Obvykle mají vzájemné zápasy Slovanu se Spartou U Nisy pořádné grády a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Liberečtí se dobrým pohybem a důrazem dostávali do slibných situací. Vítězství ale zase na druhou stranu nemůže být přeceněno.

„Jsem rád, že jsme potvrdili výhru z Karviné, což pro nás bylo důležité. Pořád jde o Spartu a je velká věc, když porazíte Spartu, ale aktuálně je pro nás důležité, abychom nekoukali, proti komu hrajeme, ale prostě bodovali," komentoval po zápase Breite.

Ten vyloučil, že by Slovan nějak měnil kvůli Spartě svou hru. „Nebyli jsme živější jen proti Spartě. Myslím, že jsme živí od začátku sezony. Podáváme fotbal stejné úrovně, neříkám, že nemáme výkyvy, ale určitě jsme sezonu herně neodstartovali špatně."

K výhře přispěl velkou měrou Tomáš Malinský, který se postaral o dva góly a vybojoval i penaltu, z níž skóroval Roman Potočný. „Byl výborný. Má narozeniny, dal dva góly, do toho penalta... Co víc si může přát," usmíval se kapitán mužstva.

Zápas měl velké emoce, které ve spojení s diváky vytvořily na stadionu fantastickou atmosféru. Sporné momenty radši Radim Breite komentovat nechtěl. „Radši jsem ty situace neviděl. Jsem ale rád, že video je. Rozhodčí se na něj koukne a jedeme dál," uzavřel bezprostředně po zápase třicetiletý záložník.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Banua
Mediální partneři
rtm plus eFotbal