FC Slovan Liberec | Bitva o postup! Slovan ve středu čeká čtvrtfinále MOL Cupu na Slovácku
Menu Další Zavřít Zavřít
03.03.2020

Bitva o postup! Slovan ve středu čeká čtvrtfinále MOL Cupu na Slovácku

Redakce
Liberec – Dlouho očekávaný zápas je tu! Slovan bude ve středu od 17:30 usilovat v Uherském Hradišti o postup do semifinále MOL Cupu. Se Slováckem poměří síly podruhé v sezoně, první vzájemný duel na půdě soupeře dopadl výhrou 3:1 celku vedeného koučem Martinem Svědíkem.

1. FC Slovácko

Jak si doposud vedl celek z Uherského Hradiště v poháru? Ve druhém kole rozstřílel Vrchovinu 5:0, pak si poradil s Benešovem 3:1 a nakonec přehrál v prodloužení žižkovskou Viktorii 3:1. Pro Slovácko zůstalo semifinále zakleté, v minulé sezoně ho během osmifinále vyřadil právě Slovan výhrou 1:0, o rok dřív mu vystavil stopku v nejlepší osmičcce Jablonec.

Tentokrát chce ale tým vedený Martinem Svědíkem uspět. Daří se mu i v lize. Po prohře s Baníkem (0:1) na úvod jarní fáze, vybojovalo Slovácko bod v Mladé Boleslavi za bezbrankovou remízu a o minulém víkendu přehrálo lídra tabulky pražskou Slavii 2:0.

Nejlepším střelcem aktuálního kádru našeho soupeře je útočník Tomáš Zajíc se šesti ligovými brankami, pět tref má Ondřej Šašinka a čtyři Jan Kalabiška. V gólových asistencích se daří Marku Havlíkovi se čtyřmi přesnými pasy. Mezi třemi tyčemi dostává přednost Matouš Trmal, který odchytal 22 zápasů a devětkrát neinkasoval.

FC Slovan Liberec

Výhra 5:2 nad Mariánskými Lázněmi, 3:1 s Prostějovem a domácí skalp Teplic poměrem 2:0. Taková je dosavadní cesta našeho mužstva MOL Cupem. Nejúspěšnějšími střelci jsou vzhledem k postu možná překvapivě Matěj Chaluš s Martinem Koscelníkem, kteří se prosadili dvakrát.

O víkendu měli naši hráči zápasovou pauzu. „Skláři“ z Teplic totiž kvůli nepříznivému počasí nezvládli připravit své hřiště do potřebného stavu a hlavní rozhodčí duel odložil na středu 11. března. Posledním odehraným soutěžním duelem party Pavla Hoftycha tak zůstává souboj s Bohemians, který skončil dvěma góly Jana Kuchty a proměněnou penaltou Kamso Mary 3:1. O týden dřív Slovan na Letné zdolal Spartu 2:0 po brankách Tomáše Malinského.

BILANCE SLOVANU SE SLOVÁCKEM V MOL CUPU

osmifinále 2018/2019 Liberec – Slovácko 1:0
semifinále 2004/2005 Liberec – Slovácko 2:2 (postup Slovácko)

Klíčový duel se Slováckem začne ve středu od 17:30. Předem děkujeme všem, kdo i v pracovní den přijedou naše mužstvo do Uherského Hradiště podpořit!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
DB Schenker Avej Vending
Mediální partneři
Beat radio Český rozhlas Liberec