FC Slovan Liberec | Bitva o klíčové body, k Nise přijede mistrovská Slavia
Menu Další Zavřít Zavřít
04.07.2020

Bitva o klíčové body, k Nise přijede mistrovská Slavia

Redakce
Liberec - Boj o Evropu na jedné frontě skončil, na druhé však pokračuje. Finále FORTUNA:LIGY svede v rámci svého čtvrtého dějství bitvu Slovanu s mistrovskou Slavií, hrát se bude v neděli od 17 hodin. Za jisté konstelace by mohlo jít o poslední domácí zápas našeho mužstva v sezoně.

SK Slavia Praha – Titul s předstihem a druhá kanonáda Jablonci

Slavia si v rozhodujícím utkání s Viktorií poradila a obhájila mistrovský titul. Po 33 zápasech sezony svítí v tabulce u kolonky jména trenéra Jindřicha Trpišovského 81 bodů, plzeňská Viktoria už devítibodové manko dohnat nemůže. Zdánlivě osamocena je na třetím místě Sparta, která o výhodnou pozici však ještě může přijít. Slovan ztrácí bodů pět.

Pražané nadstavbou doposud prolétli bez prohry, v úvodním kole skolili Baník 3:1, pak udolali Plzeň a následně rozstříleli v Edenu Jablonec 4:0. Ještě na konci základní ve vzájemném zápase části vstřelili sešívaní o gól víc.

Lze očekávat, že někteří slávističtí hráči dostanou po náročném programu odpočinek, realizační štáb už v předchozích dnech rotoval se sestavou. Petar Musa bude každopádně usilovat o krále střelců s 13 brankami, Nicolae Stanciu má zase už 11 asistencí. Ondřeje Koláře s 22 čistými konty už žádný z protivníků nedožene.

Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec – Smutné finále a naděje

13 soutěžních utkání ve 44 dnech a ještě není konec. Slovan čeká v neděli další náročný a hlavně důležitý souboj, pod Ještěd totiž přijede mistrovská Slavia kouče Jindřicha Trpišovského. Naše mužstvo musí zvednout hlavy po smutné porážce ve finále poháru se Spartou, na druhé frontě totiž stále usiluje o předkola Evropské ligy.

Situace je jasná, Slovan má o bod víc než pátý Jablonec a čekají ho ještě duely se Slavií a Plzní, přičemž oba celky si své pozice rozhodily ve vzájemném „superfinále“, které Slavia ovládla těsně 1:0 brankou Petra Ševčíka a radovala se z titulu. Rival naopak zajede na Letnou a posléze bude hostit doma ostravský Baník.

V rychlém programu se kupí absence, Slovan nemůže počítat s pomocí Alexandra Baluty a Jakuba Hromady, karetní tresty si budou odpykávat ještě Martin Koscelník, Imad Rondič a Jan Kuchta. Složité období rozsekne příští týden, v němž se dohraje poslední páté kolo Finále FORTUNA:LIGY a zároveň také případný kvalifikační zápas o Evropskou ligu s vítězem prostřední skupiny, jenž vzejde z minisérie mezi Mladou Boleslaví a Bohemians.

V předchozích vzájemných soubojích Slovan se sešívanými padl 0:1 a 0:3. Pražanům už však půjde jen o kosmetickou úpravu tabulky, neboť soutěž předčasně ovládli. Nastoupit by mohli i staří známí Oscar s Petarem Musou, kteří ještě na podzim působili U Nisy. Zápas začíná v neděli od 17 hodin, bližší informace o návštěvě si přečtěte zde.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Fintex SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Rengl Hattrick