FC Slovan Liberec | Béčko bude usilovat o další body, hraje s Pardubicemi
Menu Další Zavřít Zavřít
19.10.2019

Béčko bude usilovat o další body, hraje s Pardubicemi

Redakce
Liberec - B-tým čeká v neděli od 10 hodin a 15 minut další těžký zápas. V rámci 11. kola ČFL nastoupí proti Pardubicím a vyhlížet bude posun tabulkou.

Na Živanice a Zápy béčko nestačilo

V posledních dvou kolech se naše mužstvo střetlo s prvním a druhým celkem tabulky. Ani na jedno mužstvo nakonec nevyzrálo, i když se Zápami (0:2) odehrálo vyrovnanou bitvu, v níž chyběla snad jen lepší produktivita. Na Živanice modrobílí nestačili poměrem 1:4, jedinou branku vstřelil Dominik Gembický.

Zmiňované porážky zapříčinily propad tabulkou. Slovan se nachází aktuálně až na čtrnácté příčce, těsně nad hranicí sestupu. Poslední Brozany mají však na kontě zatím jen tři body, Teplice jsou na tom o dvě remízy lépe.

„Po prvním poločase plném zastrašování a brutality ze strany domácích byl výsledek nerozhodný. Půli jsme přežili díky dobře zvládnutým taktickým pokynům, nepouštěli jsme soupeře až na standardní situace do blízkosti naší brány, nevěděl si s naší hrou rady. Měli jsme náznaky akcí, v jednom případě nám reflexivní zákrok gólmana zabránil ve vstřelení gólu. Bohužel na začátku druhé půle jsme po naší špatně rozehrané standardní situaci a chybě v přechodové fázi obdrželi gól, což byla voda na mlýn pro domácí. Zápy se ještě víc zatáhly a my jsme se snažili o dobývání jejich brány. Měli jsme opět náznaky šancí, ale z ojedinělého útoku domácí vstřelili branku, která rozhodla o výsledku. Kluky musím pochválit za nasazení, snahu a taktické pojetí hry, bohužel až na dvě malé chyby, kterých jsme se nevyvarovali. Jinak byl výkon v pořádku," komentoval trenér Petr Myslivec utkání s Zápami.

Pardubice v posledních kolech bodují

Východočeši v posledních pěti kolech zaváhali pouze dvakrát, když nestačili na Ústí nad Orlicí (0:1) a Chlumec nad Cidlinou (1:3). Jinak si dokázali poradit s Brozany (3:1), sousedním Hradcem Králové 1:0 po penaltách a naposledy také s Velvary (3:1).

Už pět přesných zásahů má na svém kontě v pardubickém dresu Ladislav Mužík, tři dal Tomáš Klepl. Gólově se ale zároveň dokázalo prosadit hned deset členů kádru, v dresu našeho mužstva se stejný úspěch povedl šesti hráčům.

Přijďte naše mužstvo v další tuhé bitvě podpořit! Zápas na Městském stadionu začíná v neděli od 10:15.

NEJLEPŠÍ STŘELCI SLOVANU

Yu 6
Vrabec 4
Gembický 2
Beran 1
Šíma 1
Alibekov 1

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pneu Hnídek AGRO CS a.s.
Mediální partneři
Hitrádio Contact Liberecká drbna