FC Slovan Liberec | Reportáž ze zápasu: FCSL - Neugersdorf 1:1
Menu Další Zavřít Zavřít
17.01.2018

Juniorka díky brance v samém závěru remizovala s Neugersdorfem 1:1

Dominik Jakubec
Liberec - Ve středu dopoledne sehrála naše juniorka další přípravný duel. Tentokrát změřila síly s německým Neugersdorfem a nevedla si vůbec špatně. Po vyrovnaném průběhu nakonec v závěru vybojovala remízu 1:1.
UMT U Nisy, středa 17.1.2018, 10:30
FC Slovan Liberec FC Slovan Liberec
1:1
(0:0)
FC Oberlausitz NeugersdorfFC Oberlausitz Neugersdorf
FC Slovan Liberec: Konečný (46. Franc) - Šustek, Dvořák, Prokš, Heppner - Baláž, Kristian, Micovčák, Kazda - Leo, Brabec.
Střídali: Doležal, Petr, Lehoczki.
Branky: 88. Šustek - 67. ?.

Reportáž

Středeční podmínky nebyly pro fotbal zrovna nejpříjemnější, neboť okolí Liberce zasypal v posledních dnech čerstvý sníh. Přesto byl umělý trávník dobře připraven a utkání se tak mohlo bez vážnějších potíží odehrát.

Do první půle vstoupil lépe náš tým, který se držel u balonu. Brzy si vytvořil i náznaky zajímavých šancí, když se nejprve brankáře soupeře pokusili překonat Prokš a vzápětí také Kazda, ani jeden ale neuspěl. V závěru první půle se do příležitostí z protiútoků začal dostávat také Neugersdorf, ani brankář Konečný ale neinkasoval.

Po bezbrankové první půli se druhá pětačtyřicetiminutovka odehrávala především v duchu vyrovnané hry. Míč se rychle přesouval z jedné strany na druhou, ani jeden ze soupeřů si nedokázal vytvořit výraznější tlak. Nakonec to byl brankář Franc, kdo jako první po akci soupeře inkasoval, Neugersdorf tak šel do vedení.

Juniorka se nevzdávala a snažila se srovnat. Když už se pomalu začínalo zdát, že jí to nevyjde, přeci jen se v samotném závěru dočkala. Jan Franc našel dlouhým nákopem ze středu hřiště ve vápně Dvořáka, ten prodloužil míč na Petra Šustka a jeho zakončení skončilo v 88. minutě v síti.

Slovan se tak s německým soupeřem rozešel remízou 1:1. Za týden by se měla 23. či 24. ledna naše juniorka v rámci Tipsport ligy utkat s dosud neurčeným soupeřem v zápase o umístění, neboť A-tým odlétá na soustředění. Soupeř a termín utkání bude znám po odehrání skupinové fáze soutěže.

Ohlasy trenérů

Petr Myslivec (FC Slovan Liberec): I přes těžké podmínky se hrálo na dobře upraveném hřišti. Utkání mělo slušné parametry, bylo velmi běhavé. V první půli jsme měli více ze hry, ale své šance jsme neproměnili. V závěru půle převzal otěže soupeř, kdy využíval toho, že jsme nedokázali využít své útočné akce. Druhá půle už byla vyrovnaná, zasáhla do něj různá střídání, ale i tak měla hra stále tempo. Jsme rádi, že jsme v závěru korunovali svůj slušný výkon i vstřelenou brankou a se silným německým soupeřem uhráli cennou remízu.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Naše pekárna
Mediální partneři
Hattrick Radio Blaník Liberec