FC Slovan Liberec | Jak si vedli liberečtí reprezentanti v národních výběrech?
Menu Další Zavřít Zavřít
26.03.2024

Jak si vedli liberečtí reprezentanti v národních výběrech?

Šimon Knopp
Liberec - Během reprezentační přestávky se hned pět hráčů oblékajících liberecký dres představilo v národních výběrech. Pojďme si v tomto článku shrnout jejich odehrané zápasy. Kdo nechyběl v obou utkáních svých týmů? Kdo naopak naskočil z lavičky? A kdo se zapsal na listinu střelců?

Slovensko - Ľubomír Tupta

Slováci se představili ve dvou přípravných duelech a ladili formu před nadcházejícím evropským šampionátem. Ovšem v prvním přípravném duelu se jim příliš nedařilo a prohráli 0:2 s Rakouskem. Ráz utkání ovlivnila první branka, která padla hned po výkopu, když Baumgartner prokličkoval mezi několika hráči a ze střední vzdálenosti překonal Dúbravku. Ľubomír Tupta naskočil na posledních patnáct minut, ale do vážnější šance se nedostal.

Ve druhém duelu se slovenský výběr představil v zápasu s Norskem. Tupta i tentokrát začínal na lavici náhradníků, do hry se podíval až v 56. minutě za stavu 0:1, když nahradil Haraslína. Přestože se neprosadil, byl na hřišti při brance Dudy a pomohl Slovensku k remíze 1:1.

Česko U21 - Denis Višinský a Filip Prebsl

Lvíčata 21. března nastoupila k přátelskému zápasu proti výběru Severního Irska. Do utkání zasáhl Višinský, který odehrál první poločas, i Filip Prebsl, ten byl jedním ze dvou hráčů, kteří odehráli plnou porci minut. Mladíci se nakonec radovali z vítězství 3:0, dvakrát se trefil Sejk a jeden gól přidal i Halinský. Gólové šance měl i Denis Višinský, ale nepodařilo se mu je zužitkovat.

V úterý se svěřenci trenéra Suchopárka představili v kvalifikaci na ME do 21 let proti Islandu. Liberecké duo zasáhlo do hry až z lavičky náhradníků. Denis Višinský přišel na posledních deset minut a Filip Prebsl střídal až v nastavení. Přesto je nižší minutáž mrzet nemusela, protože jejich mužstvo vyhrálo 4:1 a připsalo si důležité body do tabulky. Trefili se Sejk, Kabongo a dvakrát Fila.

Česko U20 - Filip Horský

Českému výběru do dvaceti let se podařilo získat první body do Elitní ligy U20. V duelu se silným Portugalskem dvakrát vedli, ale nakonec „pouze“ remizovali 2:2. Skóre otevřel ve 47. minutě Filip Horský, jenž odehrál celkem 77 minut.

Ve druhém zápasu proti Anglii čekal na šanci Filip Horský až do druhého poločasu. Naskočil ve 46. minutě a o chvíli později se mohl radovat ze vstřelené branky. Po pěkné individuální akci srovnal na 1:1, ovšem slibný výsledek se Čechům udržet nepodařilo a nakonec prohráli 1:3. V tabulce s ostatními týmy jim tedy po sedmi odehraných zápasech stále přísluší poslední příčka.

Ukrajina U21 - Ivan Varfolomejev

Naším posledním reprezentantem je Ivan Varfolomejev. Záložník Slovanu nechyběl v nominaci Ukrajiny do 21 let. Jeho mužstvo se v prvním přípravném zápasu střetlo s Marokem a díky brance Ocheretka Ukrajinci vyhráli 1:0. Ve druhém utkání se Ukrajina představila v kvalifikaci na ME do 21 let proti Ázerbájdžánu. Potvrdila roli favorita, vyhrála jasně 3:0 a upevnila si první místo v tabulce před Anglií. Varfolomejev zasáhl do duelu jako střídající hráč, když v 74. minutě nahradil Ocheretka.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dům kultury ČSOB
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Hattrick